Projeyi yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi ve Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubu tarafından düzenlenen, Hamamyolu Projesi 1. Etap Bilgilendirme toplantısına katıldı.

Projeyi yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar
11 Şubat 2017 Cumartesi 15:46

Odunpazarı Kent Konseyinde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Kurt’un yanı sıra Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu çalışma grubu üyeleri, muhtarlar, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, firma yetkilileri ve Hamamyolu esnafı katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, toplantının amacının Hamamyolu 1. Etap esnafını bir araya getirerek bilgilendirme ve proje süreci hakkında görüş alışverişi yapmak olduğunu söyledi. Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi ve çalışmalar hakkında da kısa bir bilgi verdi.
Kumru’nun ardından Başkan Kurt bir konuşma yaptı. Başkan Kurt, “Öncelikle Hamamyolu ile ilgili yanlış bilinen doğruları anlatmak istiyorum. Biz hiç kimseden bir şey saklamadık. Hamamyolunda gerçekleştirilen çalışma Türkiye’deki en büyük katılımcı çalışmadır. Eskişehir’de şimdiye kadar yüzlerce proje yapıldı, fakat hiçbir projede Hamamyolundaki gibi bir sorgulama yapılmadı. Hamamyolu projesinde bir grup, bu projeyi yaptırmamak için elinden geleni yaptı. Devlet bir takım kurallar koymuş, bu kuralların dışına çıkamazsınız. Vatandaştan katkı payı olarak alabileceğimiz bellidir, parasını Odunpazarı Belediyesinden ödeyeceğimiz şeyler bellidir. Bu proje Mimarlar Odasının, üniversitelerin, muhtarın, Hamamyolunda oturan vatandaşların ve ilgili olanların tamamının bilgisi dahilinde yapılmış bir projedir” dedi.
Hamamyolu projesinin ciddi ve genel kabul görmüş bir proje olduğunu belirten Başkan Kurt, “Bu proje sizlerin onayıyla gelmiş bir projedir. Bu nedenle Kazım Kurt’un bu projeyi tek başıma yaptım deme şansı yok. Biz bu projeyi birlikte yaptık, karar verdik ve uygulamaya geçtik. Uygulama sırasında bir yeri yaparken diğer yere zarar vermek istemiyoruz. Hamamyolu projesi bittiğinde bu bölge Avrupai bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.
Başkan Kurt’un konuşmasının ardından firma yetkilisi çalışmalar hakkında bilgi verdi ve gelen konukların sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.