Politik bir yaklaşım söz konusu değildir

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Şehr-i Derya Parkı ile ilgili basında yer alan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada iddia edildiği gibi politik bir yaklaşımın sergilenmediği belirtilerek, “Şehr-i Derya Parkı bundan sonra da Eskişehirlilere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecektir” denildi.

Politik bir yaklaşım söz konusu değildir
17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:40

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Eskişehir’de “Şehr-i Derya” olarak da adlandırılan DSİ’ye ait rekreasyon alanı ile alakalı basında çıkan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
Haberlere konu olan Kanlıpınar Göleti, Eskişehir ili Odunpazarı ilçesinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 1978 yılında sulama ve taşkın koruma maksadıyla inşa edilmiş ancak; Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi bu alana kurulduğundan Kanlıpınar Göleti rekreasyon maksatlı hizmet vermeye devam etmiştir.
Bu gölet yerleşim yerlerine yakın olduğundan dolayı etrafının rekreasyon maksatlı kullanılması gayesiyle işletmesi 6200 sayılı Kanun’un 2.maddesinin (k) fıkrası uyarınca ve devir sözleşmesi esasları dahilinde 12.03.2012 tarihinde Odunpazarı Belediyesine 5 (beş) yıllığına devri uygun görülmüştür.
Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarında helikopterlerin etkili kullanımını sağlamak ve yangına müdahale sürelerini kısaltmak için ormanlık alanlardan su temini maksadıyla bu depolama alanları Orman Genel Müdürlüğü’nün istifadesine sunulmuştur. Bu çerçevede DSİ tarafından inşa edilen bütün baraj ve göletlerde Orman Genel Müdürlüğü orman yangınlarını söndürme maksadıyla su almaktadır.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman yangınlarında ihtiyaç olması halinde kolay bir şekilde buradan su alınması maksadıyla Kanlıpınar Göleti’nin işletmesini bizzat kendisi yapacaktır. Rekreasyon maksadıyla başta Odunpazarı Belediyesi olmak üzere bütün Eskişehirli vatandaşlarımızın etkin istifade etmeleri için her türlü hizmet sağlanacaktır. Temel arzumuz Eskişehirli vatandaşlarımızın daha kaliteli ve etkin hizmetlere kolaylıkla ulaşmasını sağlamaktır.
Haberlerde iddia edildiği gibi politik bir yaklaşım sergilenmesi söz konusu değildir. 
Zira 2014 yılındaki belediye seçimlerinden sonra sözleşme devam ettirilmiştir. Gölet ile mütemmim cüz olan rekreasyon alanı bir bütün halinde işletilecek, Şehr-i Derya Parkı bundan sonra da Eskişehirlilere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecektir.”
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.