OTOBÜS...

Ayşe Kaytan Uçak, Muharrem İnce'nin Eskişehir mitingini değerlendirdi...

OTOBÜS...
21 Mart 2017 Salı 12:18

Ayşe Kaytan Uçak'ın "OTOBÜS..." başlıklı yazısı
Bazen bir otobüs kesinlikle sadece bir otobüs olmayabilir.
Muharrem İnce’nin, Eskişehir mitingini dinlediğim herkes sözlerine ‘otobüs’ tasviri ile başlıyor.
Otobüsün üstünde bulunan Muharrem İnce,  Ahmet Ataç, Utku Çakırözer, Vural Yörük, Erdal Şanlı, İshak Gündoğan ve Erman Gölet alandakilere el sallıyor, daha sonra bazıları iniyor otobüsün üstünden. Muharrem İnce, Utku Çakırözer ve Ahmet Ataç ise miting boyunca otobüsün üstünde kalıyor.
Otobüsün için de Yılmaz Büyükerşen’in oturduğu rivayet ediliyor.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel otobüsün dışında, elleri cebinde bekliyor.
Gaye Usluer yurt dışında ‘hayır’ı anlatıyor.
Kazım Kurt, Sinan Özkar ve Akın Sallarel de o otobüsü hiç görmeyenler arasında yer alıyor.
Aslında bunları anlatanlar, bu manzarayı anlattıktan sonra CHP’de neler olduğunu merak edenlerden başka kimse değil.
Herkes CHP içinde son bir ayda yaşananları toplayıp mitingdeki otobüs ile çarpıyor, ortaya çıkan facia sonrasında ise herkes bir hasar tespit raporu peşinde. 
Son zamanlarda CHP üstüne yazdığım çokça yazıdan kaynaklı mıdır nedir, işin aslı bu konuyu yazmamak için ciddi bir uğraş verdim. Ancak olmadı. Sorulan sorular gazetecilik reflekslerimi harekete geçirdi.
Gördüğüm kadarıyla CHP bir otobüs dolusu sorun ile çıkmış veya çıkmamış o otobüse… Otobüsün üstündekiler otobüsün içindekinden rahatsız, otobüsü görmeyenler otobüsü oraya getiren zihniyetten…
Otobüs görünendir. Otobüs ‘CHP’yi ben dizayn ederim, sen edersin, o edemezin’ ringidir.
Ve kavga anladığım haliyle hala devam etmektedir. Esir tanrıcıklar kendilerine mürit devşirmeye uğraşırken, bir “hayır” için bin uğraş verenlerin kazanacaklarını ön görmekteyim. Yanılıyor olabilirim belki de, en nihayetinde o otobüsün bagajındakiler henüz ortaya saçılmadı…
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.