“ÖRNEK BİR TESİS KURDUK”

Eskişehir Sanayi Odası Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bölgede yapımı devam eden ve EOSB tarafından yaptırılan Güneş Enerji Santralini yerinde inceledi. EOSB Başkanı Nadir Küpeli Eskişehir OSB’de örnek bir tesis kurduklarını belirtti.

“ÖRNEK BİR TESİS KURDUK”
18 Ağustos 2017 Cuma 14:28

Yatırımlarda en büyük maliyetlerden birinin enerji olduğuna dikkat çeken Küpeli, enerjiyi bir nebze olsun ucuzlatmak daha da önemlisi olası enerji açığını azaltmak için böyle bir projeye imza attıkları belirterek, “Eskişehir OSB’de 1 megawatt gücünde güneş enerjisinden elektrik üretecek santralimiz çok kısa bir süre sonra devre girecek. Bu sayede sanayicilerimiz için ürettiğimiz projelere bir yenisini daha eklememiş olacağız” dedi. Daha önce Eskişehir OSB’nin iştiraklerinden olan EEE A.Ş’nin öz kaynaklarıyla kurulan ilk güneş enerji santralinden sonra bu santralin ise bölgede ikinci bir santral olacağını hatırlatan Başkan Küpeli, “İlk santralimiz çalışıyor ve şuanda ciddi bir elektrik üretimi gerçekleştiriyor. En son yapımı devam eden bu santralimizde kısa süre sonra devreye girerek sanayicilerimiz için elektrik üretmeye başlayacak ”diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.