OLAY YERİNDEN ADALET İSTEDİLER

Eskişehir'de yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden bisikletli Burhan Günnar'ın arkadaşları Porsuk Bulvarı üzerinde toplanarak adalet isteğinde bulundu.

OLAY YERİNDEN ADALET İSTEDİLER
13 Mayıs 2017 Cumartesi 13:37

Kaza, 30 Nisan Pazar günü sabah 6.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, alkollü ve şehir içi hız limitlerine uymayan bir sürücü, bisikleti ile Porsuk Bulvarı üzerinde ilerleyen Burhan Günnar'a çarptı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü olay yerinden uzaklaşarak Günnar’ı ölüme terk etti. 12 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Günnar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Günnar için kazanın yaşandığı Porsuk Bulvarı’nda bir eylem düzenledi. Burhan Günnar'ın hayatını kaybettiği alanda yapılan anmaya eşi Mürüvvet Günnar ve kızı Merve Günnar da katıldı. Ayakta durmakta zorluk çeken eş Günnar, adalet istediğini ve otomobil sürücüsünün serbest kalmasına dayanamadığını söyledi.

Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren bisiklet sürücüleri, artık kazaların yaşanmaması için caddelerde bisiklet yollarının yapılmasını istedi. Porsuk Bulvarı üzerinde toplanan grup adına bir açıklama yapan Doğucan Yılmaz, bisiklet yolu konusundaki yetersizliğe değindi. Bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna vurgu yapan Yılmaz, "Bisiklet, Trafik Yasaları'na göre bir ulaşım aracıdır. Ulaşım aracı olduğu için trafikte her şartta ve durumda bulunabilir. Dünyanın her tarafında, her şehirde bisiklet kullanılmaktadır. Bizler de bisikletliler olarak, sürücü ve şehir sakinlerinin bizi fark etmeleri ve bize yol vermeleri için bütün dünya ile birlikte sesleniyoruz. Şehirde ve şehirlerarası yollarda bisikletliler vardır ve bizi görmediğinizde ölüyoruz. Tıpkı Burhan Günnar gibi.” dedi.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ TRAFİKTE BİZLERİ KABULLENMELİ

Bisiklet sürücülerine karşı duyarlılığın arttırılarak ölümlerin son bulmasını istediklerini kaydeden Yılmaz şöyle devam etti: “Bu nedenle tüm otomobil ve benzeri araç sürücülerinin bunu kabullenmesi ve özelikle bisikletlilere ve yayalara azami dikkati göstermesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, bisikletlinin kaportası kendi vücududur. Çağdaş, sürdürülebilir yaşam konusunda duyarlı ve yapıcı birçok örnek çalışması ile gurur duyduğumuz Eskişehir belediyelerinin, özellikle Büyükşehir Belediyesinin, bisikletli ulaşım konusundaki yetersizliğini yıllardır şaşkınlıkla ve üzüntüyle takip ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup sloganlar atarak, olaysız dağıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.