“Öğretmenlerimizi geri istiyoruz”

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, son olarak çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile okuldan ihraç edilen akademisyenler için protesto eylemi düzenledi.

“Öğretmenlerimizi geri istiyoruz”
13 Şubat 2017 Pazartesi 14:49

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Devlet Konservatuarı önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kadar üniversite öğrencisi ve bazı akademisyenler, son çıkarılan KHK ile üniversitelerden ihraç edilen akademisyenler için bir araya geldi. Öğrenciler, çeşitli yazıların bulunduğu afiş ve dövizleri açarak tepkilerini sessiz bir şekilde gösterdi. Daha sonra topluluk adına basın açıklaması yapan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencisi Deniz İnci Yenilmez, Türkiye’nin bütün tiyatro bölümlerindeki öğrenciler olarak hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan kendi hür iradeleri doğrultusunda ifade özgürlüklerini kullanarak, okuldan uzaklaştırılan tüm akademisyenlerin yanında olduklarını belirtti. Yenilmez, “Barışın ve sevginin filini kullanarak, bizi eğiten akademisyenlerin okullarımızdan uzaklaştırılması, bilime ve sanata vurulmuş bir baltadır. Bizler derdimizi ve hikayemizi sanat yoluyla anlatmayı seçmiş insanlar olarak, okul hayatımıza başladığımız ilk günden beri hiçbir şekilde insan ayrımı yapmadan, her şeyden önce sevmeyi ve bir arada olmayı öğreten tüm öğretmenlerimizi geri istiyoruz. Akademisyenlerimizin okullarından uzaklaştırıldığı bu dönemde, en büyük hasarı alan okullardan biri olan Dil Tarihi Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünün yalnız olmadığını belirtmek isteriz. Doğayı aşabilen yüce gerçek, bir varlıktan diğerine insanoğlunun sözleriyle aktarılamaz. Gerçek ne demek istediğini, seven gönüllere aktarmak için sessizliği seçer” şeklinde konuştu.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde oturma eylemine geçti. Bir süre oturma eylemine devam eden topluluk, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Öte yandan okunan basın bildirisi Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelen 28 üniversitenin sahne sanatları öğrencileri tarafından eş zamanlı okundu. 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.