MECLİSTE “İSTEMEZÜK” SESLERİ

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise getirilen 42 maddeden 8’i oy çokluğuyla kabul edilirken 34 madde ise oy birliğiyle meclisten geçti. 5 gündem maddesi ise Başkan Büyükerşen tarafından veto edildi. Epey gergin geçen meclis toplantısı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

MECLİSTE “İSTEMEZÜK” SESLERİ
15 Haziran 2017 Perşembe 19:42

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise getirilen 42 maddeden 8’i oy çokluğuyla kabul edilirken 34 madde ise oy birliğiyle meclisten geçti. 5 gündem maddesi ise Başkan Büyükerşen tarafından veto edildi. Mecliste ilk olarak yol harcamalarına katılım payı ile ilgili madde görüşüldü.Vatandaşlardan yol harcamalarına katılım payı alınmaması AK Partililerin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Büyükerşen bu kararın Anayasa Mahkemesi tarafından bozulduğunu buna rağmen AK Parti Grubunun böyle bir karar alarak hizmeti geciktirdiğini söyledi. Büyükerşen ısrar kararı olduğu için maddeyi mahkemeye taşıyacağını belirtti. Kentpark ve Sazova'da bulunan büfelerin işletilmesini içeren madde de tartışmalara neden oldu. AK Partililer daha fazla para kazanılabileceğini belirterek büfelerin belediye şirketine devredilmemesini istedi. Meclisin yetkisi dışında büfelerin belediye şirketine devredilmesini engellediğini söyleyen CHP Grubu maddeye ret oyu verdi.Büyükerşen de belediye şirketine kiracılarla yaşanan sorunların kolayca çözülebildiği için devredildiğini söyledi. Komisyon raporu AK Partililerin oyları ile kabul edilirken Başkan Büyükerşen maddeyi veto etti.

DUT AĞAÇLARI BEKLİYOR
Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarım arazilerinin ve taşınmazların tarım amaçlı kullanılmak üzere birlik ve kooperatiflere tahsis edilmesi ile ilgili madde de AK Partililerin çoğunluğu sonucunda reddedildi. CHP’li Ahmet İlker kırsal kalkınmaya yönelik projelerin reddedilmesinin kamu yararına olmadığını söyledi.
AK Partili Mustafa Önder ise kararın kanuna uygun olduğunu belirterek, “ Kırsal kalkınmaya yönelik sosyo- ekonomik dengesizlik ortadan kaldırılmak isteniyorsa bunu köylüyü ırgat yaparak mı gerçekleştireceğiz?  Neden bizim işçimiz, köylümüz kendi işinin patronu olmasın” diye sordu.
Önder’e yanıt veren Başkan Büyükerşen ise köylünün kalkındırılması için önerge verdiklerini kaydederek, “ Bizim köylümüz patron. Çünkü kooperatif kuruyoruz, hepsi de üyesi.  İpek böcekçiliği çok önemli bir üretim tarzı ama bugüne kadar yapılmamış. Dut ağaçlarını kesmişler. İpek böcekçiliği dut ağacıyla oluyor. Amacımız İpek böcekçiliği yapmak değil, dut ağaçlarını tüm Türkiye’de yaymak. Sarıcakaya’da dut ağaçlarını yok edip yerine çürük meyve üreten politikalar üretiyorsunuz.  Bu halka, köylüye zarardan başka bir şey getirmiyorsunuz” dedi.   Büyükerşen ilgili maddeyi de veto etti.
Öte yandan dünkü oturumda belediye hizmet binasının nereye yapılacağı konusu da gündeme geldi. İTÜ ile belediye arasında gerçekleştirilecek ortak hizmet projesi için protokol yapılması konusuna ret veren AK Partililerin gerekçelerini Mustafa Önder söyledi.
Önder,  belediye hizmet binasının İtfaiye’nin oraya yapılmasının yanlış olduğunu söyleyerek, Çevre yolunda bulunan Emniyet binasının karşısındaki arazinin daha doğru olacağını kaydetti. Önder ayrıca proje planlarının da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin çizmesi gerektiğini dile getirdi.  Başkan Büyükerşen ilgili maddeyi de veto ederek konuyu mahkemeye taşıdı.
Başkan Büyükerşen meclise getirilen Muttalıp Mahallesi ile ilgili plan değişikliği ve servis araçlarının yaşlarının büyütülmesi gerektiğini içeren maddeleri de veto etti.
 Uzun ve gergin geçen meclis toplantısında diğer 34 madde ise oy birliğiyle kabul edildi.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.