Meclis, sakaların imtiyaz süresini uzattı

Daha önce 5 yıldan 1 yıla indirilen Kalabak Suyu dağıtım imtiyaz süresinin 3 yıla çıkarılması için hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis, sakaların imtiyaz süresini uzattı
29 Mayıs 2017 Pazartesi 19:55


Eskişehir Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ)’nin genel kurul toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda AK Partili Meclis üyelerinin Kalabak Suyu dağıtım imtiyaz süresinin 1 yıldan 3 yıla çıkarılmasıyla ilgili verdiği önerge ile ilgili hazırlanan komisyon raporu görüşüldü.
“YASAYA AYKIRI DAVRANAMAYIZ”
 ESKİ Genel Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Adar,  bir önceki toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in okuduğu Sayıştay raporunu hatırlattı. Adar, yasaya aykırı davranmamak için CHP grubu olarak karşı oy kullanacaklarını açıkladı.
“YASAYA AYKIRI BİR DURUM YOK”
AK Partili Ahmet Yapıcı ise yasaya aykırı bir durum olmadığını belirterek, “Bir yanlış anlaşılma olmasın. Yasaya aykırı bir durum yok. Bugüne kadar da devam eden bir imtiyaz devri vardı. Bu yasaya aykırı bir durum değil. Meclis’in yetkisinde olan bir konu. Sayıştaycının görüşü yasa değil, sadece kendi kanaatidir. İmtiyaz ile ilgili kanun hükmü açıktır. Bu sadece bir görüş niteliği taşıyor” dedi.
KULLANMA YETKİSİ BAŞKANLIKTA
Kalabak Suyunun dağıtımıyla ilgili imtiyaz süresinin 1 yıldan 3 yıla çıkarılması için hazırlanan komisyon raporuna AK Partililer kabul oyu verirken, CHP’liler ret oyu kullandı. Karar oy çokluğuyla kabul edildi. Kararın uygulanıp, uygulanmaması ise Büyükerşen’in yetkisinde.
SAYIŞTAY’IN TALİMATI
Sayıştay, Kalabak Suyu dağıtım sisteminin sakalara verilen imtiyazla yapılmasının yasalara uygun olmadığı ve dağıtım hakkının ihale ile verilmesi gerektiği konusunda rapor hazırlayarak Büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ etmişti.   
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.