KURT: “TAŞERON SİSTEMİ KALKMALI”

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerle, Yüksek Hakem Kurulu ve Kamu İşverenleri Sendikası aracılığı olmadan, doğrudan sendika ile işveren firma arasında Türkiye’deki ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı.

KURT: “TAŞERON SİSTEMİ KALKMALI”
28 Şubat 2017 Salı 13:14

Gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi sonrasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesinde işçilerle bir araya geldi. Programa Başkan Kurt’un yanı sıra Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.  Başkan Kurt işçilere yaptığı konuşmasında; “Türkiye de taşeron işçiliğini kaldırmak çok basit. Bunun çözümü üç kelimelik bir cümle ‘Kamuda taşeron çalıştırmak yasaktır’  bu kadar zor bir şey değil. Toplu sözleşme yapmak ve sendikalı olmak bu sistem içerisinde hayal ama Odunpazarı Belediyesi olarak vermiş olduğumuz sözleri, inanmış olduğumuz siyasi düşünceyi hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Burada temel felsefe şudur, çalışanlar toplu sözleşmeli sendika hakkına sahiptir. Bunu yasalarla düzenleyemezseniz fakat bizim gibi solcu başkanlar uygulamayla bu işi düzeltiriz” dedi.  Başkan Kurt’un konuşmasının ardından Temizlik İşleri Personeli Başkan Kurt’a ‘Yılın En İyi Temizlik İşçisinin’ aldığı ödülü takdim etti. 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.