KURT, ESNAFA AYAR VERDİ

Esnaf ve tüccar temsilcilerine Hamamyolu projesini anlatan Başkan Kurt, esnafa da ayar verdi. Kurt, “Hamamyolu’nda çaycılık olmaz. Bu işler bitti. Pasajın içinde, açtığı dükkanda yapacak bu işi” dedi.

KURT, ESNAFA AYAR VERDİ
24 Kasım 2016 Perşembe 01:11

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubu ve Hamamyolu esnafıyla belediye meclis salonunda bir araya geldi.  Kurt, Hamamyolu’nda hayata geçirmeyi planladıkları proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.
‘BİLGİLENDİRİLMEDİK’ İDDİASI
 Toplantıya projenin mimarı Kerem Yazgan ile projenin yapım ihalesini alan Atlas İnşaat yetkilileri de katıldı. Mimar Kerem Yazgan, projenin etap etap ilerleyeceğini belirterek, bölgedeki esnafı mağdur etmeyeceklerini söyledi.  Yapılan sunumların ardından söz alan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, projeyi başarılı bulduğunu söyledi. Birsen, bugüne kadar daha detaylı olarak bilgilendirilmedikleri savunarak belediyeyi de bu konuda eleştirdi.
ESNAF KATILMADI
Birsen’in eleştirisine yanıt veren Kurt, projenin Eskişehir’de çok tartışılan, katılımcı bir proje olduğunu söyledi. Kurt, iki kez Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlediklerini, zabıtanın tek tek esnafı gezip toplantıya çağrı yaptığını ancak esnafın toplantılara katılmadığını ifade etti.
SIKINTISINI BAŞKASINA İHALE ETMİŞ
Esnafın sorumsuz olduğunu savunan Kurt, “Kendi sıkıntısını başkalara ihale etmiş, ‘onlara çöz’ diyor. Nasıl ‘çöz’ diyor. Dedikodu ile. Bence olabildiği ölçüde katılım sağlandı. Keşke herkes katılsaydı. Daha iyi düşünceler çıkabilirdi. O çıkan düşüncelerden mimarlarımız esinlenerek bir proje çıkarırdı. En son kalan iki projeden hangisine yakın olduğumuz konusunda da yine Kent Konseyi Çalışma Grubu tavsiyesi ile değerlendirme yapıldı” dedi.
TABELASINI BİLE BİZ YAPALIM İSTİYOR
Eskişehir’de esnafın büyük bir bölümünün oturduğu yerden, neredeyse ‘belediye getirsin, ağzıma lokmayı koysun’ düşüncesinde olduğunu belirten Kurt, “Burada herkese görev düşüyor. Belediye bir buçuk yıl çalışma süresinde bu projeyi destekledi. Göreve geldiğimiz günden bu yana en yüksek meblağlı ihaledir. Bu proje için bütçemizde 13-14 milyon lira para ayırdık. Esnaftan hiçbir katkı istemiyoruz. Hiçbir katılma payı istemiyoruz. Ama esnaf tabelasının bile bizim tarafımızdan yapılmasını arzu ediyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Esnaf burada ‘3 gün dükkan kapalı kalırsa ben ne yaparım’ diyor. Katlanacağız, belirli bir süre. Biz bunu en aza indirmenin yolunu arıyoruz. Etap etap ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
HAMAMYOLU’NDA ÇAYCILIK OLMAZ
Hamamyolu’nda işportaya izin vermeyeceklerini aktaran Kurt, “
Buradan bütün Eskişehir esnafı şunu bilsin,  bundan sonra Hamamyolu’nda işporta olmayacak. Hamamyolu’nda çaycılık olmaz. Bu işler bitti. Pasajın içinde, açtığı dükkanda yapacak bu işi. Oradan da sosyal olarak yararlanmak isteyen emeklimiz yararlanacak. Hiç kimseye masa, sandalye çıkartamayacak. Bunu net olarak söylüyorum. Herkes tedbirini alsın. Biz iki yıldır bunları söyledik. Arkadaşlarımızda buna göre önlem aldı. Bizim için yerleşik esnafın para kazanması önemli. O pasajların canlandırılmasının nedeni de budur. Adam arka sokakta çay ocağı tutuyor, Hamamyolu’na masa sandalye atıyor. Artık bu olmayacak” diye konuştu.   
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.