KÖLN’DE ESKİŞEHİR RÜZGARI

Almanya’nın Köln kentinde Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Wolfgang Rieger’in fotoğrafları ve Prof. Dr. Jens Gussek’in çizimleri ile ‘’Bir Anadolu Şehri Üzerine Günlük İzlenimler’’ adlı sergide Eskişehir tanıtıldı.

KÖLN’DE ESKİŞEHİR RÜZGARI
04 Aralık 2016 Pazar 11:23


Yunus Emre Enstitüsü sergi salonunda gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Direktörü Dr. Yılmaz Bulut, Almanca yaptığı konuşmada sergiyi organize etmekteki maksatlarının Alman sanatçıların Eskişehir ile bağlantılarını kurmak ve Anadolu’nun bilinmeyen yönünü Almanya’da tanıtmak olduğunu belirtti. Bulut, "Almanya’da İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirler bilinmektedir. Fakat diğer şehirler hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır. Bundan dolayı da amacımız Anadolu’daki bir şehri tanıtmaktır. Öyle bir şehir ki modern mimari ile geleneksel sanatların yaşatıldığı şehir olan Eskişehir’i tanıtarak yeni bir marka şehir oluşturmayı hedefledik. Tanıtımımıza katkıda bulunan fotoğraf sanatçısı Wolfgang Rieger’in objektifinden ve Prof. Jens Gussek’in çizgileriyle ‘Bir Anadolu Şehri Eskişehir’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca projede yer alarak destek veren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve yönetimine de çok teşekkür ediyorum" dedi.

“Herkesi Eskişehir’e bekliyoruz”
Resim sergisine destek veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Batı Avrupa Programları Sorumlusu Atilla Doğan da, Eskişehir’in tarihi önemine vurgu yaparak, kentin M.Ö. 3000 yıllarına kadar varan eski bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çekti. Eskişehir’in günümüzde Türkiye’nin eğitim, kültür, sanat başta olmak üzere bilim ve teknoloji merkezi başta olmak üzere turistik özellikleri ile de öne çıktığını belirten Doğan, “Kent eğitimli ve çok kültürlü nüfusuyla ilgi görmekte ve yeni yerleşenlerin dahi kısa zamanda uyum sağlayabildiği bir ortama sahip. Tarihi mekanları, tatlısından tuzlusuna, böreğinden çorbasına kadar kente özgü lezzetler ile de öne çıkıyor. Öğrenci sayısı bakımından dünyanın üçüncü büyük üniversitesi olan Anadolu Üniversitesinin merkezinin bulunduğu bu kentin tanıtımı için fotoğraf sanatçımız Wolfgang Rieger’in fotoğrafları ve Prof. Jens Gussek’in çizimleri ile Eskişehir’i yakından tanıma fırsatı bulacağınıza inanıyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkesi tebrik eder, Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’nin Avrupa’da bilinmeyen ama önemli kentlerinin tanıtımına yönelik çabalarının devamını dilerim. Herkesi Eskişehir’i görmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

“Eskişehir’den çok etkilendim”
Sergiye fotoğraflarıyla süsleyen ünlü fotoğraf sanatçısı Wolfgang Rieger ise, konuşmasında Eskişehir’den çok etkilendiği belirterek, "Anadolu denince akla kurak bir coğrafya gelir. Eskişehir’i görünce yeşil doğasından çok etkilendim. Odunpazarı mevkiindeki ahşap evlerin restorasyonu, şehirdeki el sanatları, şehirdeki genç nüfusun fazlalığı, insanların sıcakkanlılığı ve fotoğraf sanatçılarının bolca resim çekebileceği güzelliklere sahip bir şehirdir. Yabancı gezginler için de ulaşımı kolay bir şehirdi. Anadolu’yu yaşamak isteyenler mutlaka Eskişehir’i gezmeli, fotoğraflara yansıttığım güzellikleri yerinde görmelidirler. Tramvayda giderken bir Türk gencinin bana yer vermesi beni yaşlandım diye düşündürürken, diğer yandan yaşlılara hürmet eden gençleri görünce çok sevindim. Resimlerin bir kısmını siyah beyaz olarak bastırarak fotoğraflara ayrı bir ağırlık kazandırdım. Renkli olanlarda ise renklerin gücünü kullanarak görsel olarak zenginleştirmeyi tercih ettim. Böyle güzel bir kenti fotoğraflamaktan dolayı çok mutluyum. Destek veren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve yönetimine de çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Çok sayıda davetlinin katıldığı serginin ardından ziyaretçilere ikramlar sunuldu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.