KESK ihraçları soruşturacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan ve ihraç edilenlerin sayısı on binleri buldu. KESK başlattığı “İhraç Edilen Kamu Emekçileri Araştırması” ile ihraç edilen kişilerin görüşlerini derliyor.

KESK ihraçları soruşturacak
28 Şubat 2017 Salı 12:52

 
İhraç edilen binlerce emekçi tazminatsız işten atıldı, çalışma hakları da ellerinden alındı. Rakamlarla ifade edilen emekçilerin her birinin başka bir öyküsü var. Son günlerde ise ihraç edilen, işsiz bırakılan kamu emekçilerinin intihar haberleri duyulmaya başlandı. Uzmanlar, sonuçları belki önümüzdeki günlerde daha açık görülecek ihraçlar, on binlerce kişinin anayasal koruma altında olan sosyal güvenlik, sağlık, seyahat, sendikal örgütlenme, çalışma ve kamu hizmetine girme haklarının açıkça ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirtiyorlar.
Evrensel’de yer alan habere göre, KESK bu büyük kıyımın yarattığı etkileri “OHAL KHK’larıyla İhraç Edilen Kamu Emekçileri Araştırması” ile irdelemeyi hedefliyor. Araştırma kapsamında, ihraç edilen kamu emekçilerinin ve bakmakla yükümlü olduklarının sorunlarına dair, doğrudan ihraç edilen kişilerin görüşleri derlenecek. KESK’e bağlı sendikaların üyeleriyle sınırlı tutulmayacak olan araştırmada amaç, “ihraç edildikten sonra yaşadığı sosyo-ekonomik duruma ilişkin veri derlemek ve kamuoyunu bu konuda aydınlatmak” olarak ifade ediliyor. İhraç edilenler www.kesk.org.tr adresinden araştırma formunu doldurabilirler.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.