Kadın cinayetleri protesto edildi

2015 yılında vahşice katledilen Özgecan Aslan, ölümünün ikinci yılında da unutulmadı. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri Özgecan Aslan’ı anarak, kadın cinayetlerini protesto etti.

Kadın cinayetleri protesto edildi
12 Şubat 2017 Pazar 16:41

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat 2015'te vahşice katledildi. Evine gitmek isterken katledilen genç kız, ölümünün ikinci yılında Eskişehir’de anıldı. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri, İsmet İnönü Caddesi’nde bir araya gelerek, Özgecan Aslan’ı anıp, kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etti. Platform adına konuşan Handan Ustabaş, “ Özgecan cinayetinin ardından tam iki yıl geçti. Özgecan cinayeti sonrası kadınların öfkesi tüm ülkeyi sarmış, isyanı sokaklardan taşmıştı. Saldırıya uğradığımızda çığlık atmamızı öğütleyenlerin bir ormanın derinindeki Özgecan’ın çığlığını duyup, duymadığını bir kez daha buradan soruyoruz”  dedi. Ustabaş “Biz kadınlar olarak şiddete, tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine karşı başlattığımız mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz”  diye konuştu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.