İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALMIŞLAR!

Mihalıççık’ta, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen bazı personelin aylardır işe gitmeden maaş aldığı iddia edildi.  

İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALMIŞLAR!
18 Ocak 2017 Çarşamba 13:29

İŞKUR bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Mihalıççık Belediyesi’nde istihdam edilen bazı kişilerin, görevlendirildikleri yere hiç uğramadan her ay maaş aldığı iddiaları, İçişler Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü raporlarında yer aldı.  Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal’ın kendi akrabalarını ve partilileri,  belediye personeli gibi gösterdiği, ancak bu kişileri fiili olarak hiçbir işte çalıştırmadan maaş ödendiği öne sürüldü.
İşte o iddialarda isimleri yer alan bazı kişiler:
AK Parti Mihalıççık İlçe Başkanı Soner Ergün’ün eşi olduğu belirtilen Aysun Ergün’ün ev hanımı olduğu, belediye personeli gibi gösterilerek İŞKUR üzerinden maaş almasının sağlandığı iddia edildi.
Yine Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Engin Eren’in amcası olduğu iddia edilen Bahadır Eren’in ilçede faaliyet gösteren lokantasında çalışan 3 işçiyi, belediye ile ilgileri olmamasına rağmen belediye personeli gibi gösterdiğini, bu şekilde maaş ve SGK primlerini devlete ödettiği öne sürüldü.  
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı Sekreteri olan Nazan Yıldız’ın, Eskişehir’de yaşamasına rağmen belediye personeli gösterildiği, maaşının devlet tarafından ödettirildiğini iddia edildi.
Önceki dönem AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi olan Ramazan Gün’ün ise sağlık sorunları nedeniyle çalışmasının imkânsız olmasına rağmen İŞKUR kapsamında çalışan biri gibi gösterildiği iddia edildi.
Mihalıççık Belediyesi’ne ait olan Atatürk Parkı’nın içerisindeki çay ocağını işleten Suzan Karaya isimli kişinin İŞKUR çalışanı gibi gösterildiği ve kendisine maaş ödendiği yer alan iddialar arasında. 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.