İhraç edilen öğretmenlerden ‘temiz kağıdı’ istendi

Milli eğitim bakanlığı, kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen öğretmenlerin göreve iade edilmesi için savcılıktan alınacak ‘Telefonda ‘ByLock’ yoktur’ yazılı bir belge istedi.

İhraç edilen öğretmenlerden ‘temiz kağıdı’ istendi
13 Şubat 2017 Pazartesi 10:37

686 Sayılı KHK’yla 330’u akademisyen 4 bin 464 memur meslekten ihraç edilmişti. Milli eğitim bakanlığından ihraç edilen 2 bin 585 kişinin de ezici çoğunluğu  öğretmendi. Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni'nin  haberine göre öğretmenlerin ihraç gerekçesi olarak ‘ByLock’ kullanma, Bank Asya’da hesap bulundurma ve terör örgütleriyle ilişki gösterildi.Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Bir Sen de üyelerinin göreve iadesi konusunda bakanlığa itirazda bulundu.Bakanlık, ihraç edilen öğretmenlerden, telefonlarındaki incelemenin, MİT’ten gelen listeyle karşılaştırılması ve savcılık imzalı “Üzerime kayıtlı hat ve cihazlarda ByLock uygulaması yoktur” yazılı bir belge talep etti.Dava açılan öğretmenlerden de haklarında açılmış davalardan beraat ettiklerine ilişkin belge sunmaları veya soruşturmalarla aklandıklarını belgelemeleri istendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.