HERKESİN AKLINI BAŞINA TOPLAMASI LAZIM

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sivrihisar’da gerçekleştirdiği mitingi değerlendirdi. Usluer, taşımalı miting eleştirilerine “Orada olan kalabalık zorla oraya getirilen bir kalabalık değildi” dedi.

HERKESİN AKLINI BAŞINA TOPLAMASI LAZIM
28 Mart 2017 Salı 14:12

Kılıçdaroğlu’nun Sivrihisar’da miting yapmasının çok değerli olduğunu belirten Usluer, “Biz gerçek anlamda hiçbir ilde miting yapmıyoruz. Bu en başında aldığımız bir karardı. Bunu bir genel yada yerel seçim mitingi gibi düşünürsek doğru bir tanımlama ve doğru bir değerlendirme olmaz.  Genel Başkan’ın gideceği yerler oy potansiyelimizin az olduğu iller olarak belirlendi. Sivrihisar gerçekten Genel Başkanı görmekten mutlu oldu. Sivrihisar biraz daha tutucu oyların olduğu, eski Demokrat Parti geleneğine bağlı yurttaşlarımızın olduğu bir ilçemiz. Ben de hem vakfı, hem de derneği ziyaret ettiğimde sağ gelenekten gelen hemşerilerimizin ülke sevgisinin ne kadar yoğun olduğunu, ülkeleri için ne kadar kaygılı olduğunu hissetmiştim. Bu anlamda Genel Başkanın Sivrihisar’a gelmesi çok kıymetliydi. Polis kayıtlarına göre 4100 civarında katılım var. İyi bir katılım. Genel Başkanın Sivrihisar’a otobüsle gelmesi, çıkması, birkaç kahvehanede vatandaşları kucaklamasının olumlu dönüşleri olduğunu biliyorum. Genel Başkan buraya vakit ayırdı. Aslında Eskişehir ile ilgili bizim bir kaygımız yok. Biz yüzde 60’ın üzerinde buradan ‘hayır’ çıkartacağız. Genel Başkan buraya vakit ayırarak bizi onure etti” ifadelerini kullandı. 
Orada olan kalabalık zorla oraya getirilen bir kalabalık değildi
Taşımalı miting eleştirilerine de yanıt veren Usluer, “Mitingin Sivrihisar’da yapılması yanlış bir tercih değildi. Bir kere Sivrihisar bizim en büyük ilçemiz. Bu önemli. Tarihi bir ilçemiz. Çok değişik kesimlere ev sahipliği yapmış. Nüfusuyla, büyüklüğüyle Sivrihisar seçimini ben yanlış olarak değerlendirmiyorum. Eskişehir’in değişik mahallelerinden mitinge katılım oldu. Cumhurbaşkanının mitingine farklı şehirlerden gelen kalabalık gibi parayla gelmedi kimse. Sadece bir duyuru yapıldı. ‘Otobüsler kalkacak, isteyenler gelebilir’ diye. İsteyenler geldi oraya. Orada olan kalabalık zorla oraya getirilen bir kalabalık değildi. Biz onlara otobüs desteği sağladık, onlar kendileri geldi. Ama mesela cumhurbaşkanının mitinginde herkes aldığı paraları konuşuyor. Biz de böyle bir şey yok. Gelmek isteyen, Genel Başkanımız ile birlikte olmak isteyen insanlar oraya geldi. Bu çok önemli bir şey. Kendi isteğiyle. Buna taşıma kalabalık diyemeyiz” dedi.
Herkesin aklını başına toplaması lazım
CHP Eskişehir özelinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili de konuşan Usluer, “Eskişehir’de, Büyükşehir, iki merkez ilçe, iki kırsal ilçe belediyeleri bizde. Büyükşehir olması burada çok anlamlı. AKP için, 2002’den beri Eskişehir sıkıntılı bir il. Ne yapsalar, yani milletvekili sayısı üç olduğunda da değiştiremediler. İki olunca da değişmedi. Eskişehir’in kendi bir kilit yapısı var. AKP için Eskişehir sıkıntılı. Dolayısıyla Eskişehir’de her partinin içinde karışıklık vardır. Yani şuanda hani diyin ‘şu partide her şey güllük, gülistanlık’ böyle bir şey yok. Siyasette iç rekabet ve dış rekabet vardır. Önemli olan bu iç rekabeti, dışta ki başarıyı engelleyecek duruma getirmemektir. Basın da, CHP’nin içindeki karmaşadan AKP’ye bir kar çıksın çabası içerisinde. Özellikle buna dikkat ediyorum. AKP’nin içi çok karışık şu anda. Üç milletvekili bir arada değil. İl başkanı, ilçe başkanı… Kim kiminle beraber fotoğraflardan görüyoruz. Ama bununla ilgili hiçbir yorum yok. Beni de ilgilendirmiyor zaten. Beni kendi partim ilgilendiriyor. Şuanda Cumhuriyet Halk Partisi, bu referandum sürecine hazırlanıyor. Bu süreçte herkes çalışıyor. Kim kiminle ne düşünür onu bilmem. Benim kimse ile bir derdim yok. Sorunum da yok. Ama şu tablo çok önemli. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, örgütlerimiz herkes çalışıyor. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız… Beni bu tablonun bütünü ilgilendiriyor. Tablonun içinde böyle küçük fırça hataları olabilir, fırçada renkler birbirine karışabilir. Bunun resmin bütününe bir zararı yok. Biz şuanda referanduma kilitlendik. İstiyoruz ki herkes, bu şehirde yaşayan herkes referanduma kilitlensin. Herkesin aklını başına toplaması lazım. CHP ile uğraşmayı bırakıp, ülke için en iyi yönünde kafa patlatmak lazım” diye konuştu. 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.