GÜNAY ALAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay yeni cumhurbaşkanlığı sistemini halka anlatmaya devam ediyor. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca ve ilçe teşkilatı ile birlikte Muttalıp Caddesi esnaflarını ziyaret eden Günay, yeni cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin kendisine gelen soruları yanıtladı

GÜNAY ALAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
22 Mart 2017 Çarşamba 16:39

GÜNAY ‘’GELECEĞİMİZ, GENÇLERİMİZ İÇİN EVET DİYECEĞİZ’’
Günay, ‘’Yeni hükümet sistemi ile yasama-yürütme-yargı birbirinden ayrılıyor. Mevcut sistemde güçler ayrılığı yok. Ülkemiz ekonomik ve siyasi krizlerden çok çekti. Herkes dönüp bir hafızasını yoklarsa, ülke olarak nasıl bedeller ödediğimizi hatırlayacaktır. 2001 yılında anayasa kitapçığı atılması ile yaşanan siyasi krizi, ekonomik krizle sonuçlandı. Yıllar içinde alternatif maliyeti 580 milyar doları buldu. Türkiye'nin milli gelirini yaklaşık 800 milyar dolar dersek, vatandaşlarımızın ödediği bedel ortadır. Türk milleti dersini verdi ve siyasal dönüşümü 2003 yılında gerçekleştirdi. Türkiye’nin son 13 senede her alanda yaptığı atılımlar ve büyüme, milletimizin AK Parti’ye gösterdiği teveccüh sayesinde yüksek oy oranlarıyla gelen tek partili iktidarla ve bu iktidarın güçlü lideri Sn. Recep Tayyip Erdoğan’la mümkün olmuştur. Şimdi bu istikrarı kalıcı hale getirmek, ülkemizin son 13 yıldaki kazanımlarını koruyarak üzerine yenilerini eklemek için 16 Nisan’da yeni cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyeceğiz. Çünkü bugün böyle bir problemimiz yok diye, çocuklarımızın, onların çocuklarının bu sorunlarla karşılaşmayacağını düşünemeyiz. Hani diyorlar ya 'Erdoğan sonrası ne olacak diye?' Tam da Sn. Erdoğan sonrası için istiyoruz.  Şu anda istikrar var ama ülkemiz için kalıcı istikrarlı bir sistem olsun istiyoruz. Bizler geleceğimizi teminat altına almak için evet diyeceğiz, geleceğimiz için evet diyeceğiz.’’ dedi.

‘’ÖZEL’’ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Günay, esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen Down Sendromlular Farkındalık Günü Etkinliği’ nde down sendromlu çocuklarla ve yetişkinlerle buluştu, fedakar ailelere teşekkür etti. Günay "Hepsi birbirinden özel, birbirinden güzel çocuklar. Bu özel çocuklarımızın eğitimi, sosyal ve kültürel gelişimleri için elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak daha da fazlasını yapmalıyız, toplumla birlikte, iç içe ayakları üzerinde durmalarına destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.




GENÇLERE YENİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATTI

Milletvekili Günay, gençlerle de yeni cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi’nden gençler ile bir kafede bir araya gelen Günay, "Gençler olarak ilk önce sizlerin yeni cumhurbaşkanlığı sistemine sahip çıkması gerekiyor. Yeni sistem sayesinde gelecekte istikrarlı bir ülkenin bayrağını devralacak sizlersiniz. 18 Yaşında seçilebilme maddesi ise sizin mecliste daha etkin temsil edilebilmeniz için getiriliyor. Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, koyduğumuz hedeflere ulaşacak yine sizlersiniz. Biz, sizler ve sizlerin çocukları için bu sistemi hazırladık. Ekonomik ve siyasi krizlerden, askeri darbelerden arındırılmış bir hükümet sistemi ile 17 Nisan sabahı geleceğe bir başka umutla bakarak uyanacağız." dedi. Gençler seçilebilme yaşının 18’e indirilmesinden duydukları memnuniyeti aktarırken, Günay gençlerin tüm sorularını yanıtlayarak, Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye ikircikli yaklaşımını ve oradaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.