GÜLER: “İTALYA İLE EKONOMİK İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMELİYİZ”

ETO Başkanı Metin Güler, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile gerçekleştirdiği görüşmede, Eskişehirli işadamlarına sağlanan vize kolaylığının artarak devam ettiğini, aynı başarıyı ekonomik alanda da yakalamak istediklerini vurguladı.

GÜLER: “İTALYA İLE EKONOMİK İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMELİYİZ”
04 Mart 2017 Cumartesi 11:36

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile ikili ilişkileri görüşmek üzere bir araya geldi. Ankara’da İtalyan Büyükelçiliği’nde gerçekleşen görüşmeye, yönetim kurulu ve meclis divanından oluşan heyetin yanı sıra, ETO’nun dış ilişkiler birimi temsilcileri de katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Eskişehir Ticaret Odası’nın İtalya Büyükelçiliği ile uzun zamandır işbirliği içinde olduğunu dile getirdi. En kısa zaman içinde Eskişehir’i ziyaret etmek istediğini kaydeden Büyükelçi Mattiolo, hem kültürel hem de ticari ilişkileri daha geliştirmek için çalışmaları hızlandırmak niyetinde olduğunu söyledi. Mattiolo, ETO, büyükelçilik ve Eskişehir’deki üniversitelerin işbirliği ile ortaklaşa eğitimler düzenlenebileceğini ve projeler yürütülebileceğini sözlerine ekledi.
“Her iki ülkenin alım ve satım heyetlerini bir araya getirmeliyiz”
Eskişehir ekonomisinin mevcut durumu hakkında bilgi veren Güler, İtalya Büyükelçiliği ile vize kolaylığı konusunda uzun zamandır birlikte çalıştıklarını ve son derece memnun olduklarını söyledi. Eskişehirli firmaların Avrupa’daki ülkelerle daha çok iş yapabilmesi için çalıştıklarını belirten Güler, ekonomik ilişkilerin gelişmesi gerektiğine dikkat çekti. Eskişehir’in yüksek sanayi kabiliyeti, teknolojik üretimi ile yabancı yatırımlar için son derece önemli olduğunu kaydeden Güler, İtalya Büyükelçiliği ile sağlanan işbirliği zeminini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.  Ekonomik ilişkilerin gelişmesi için işbirliği yapılacak sektörlerin belirlenerek, her iki tarafında alım ve satım heyetlerinin bir araya getirilebileceğini vurguladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.