FOTOĞRAF MÜZESİ, 10 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

Son 3 yılda kentte iki önemli müze kazandıran Odunpazarı Belediyesi, yeni bir müze daha açıyor.

FOTOĞRAF MÜZESİ, 10 HAZİRAN’DA AÇILIYOR
01 Haziran 2017 Perşembe 18:48

Daha önce Ahşap Eserler ve Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’ni kente kazandıran Odunpazarı Belediyesi, 10 Haziran’da ‘Fotoğraf Müzesi’nin açılışını gerçekleştirecek. Kurşunlu Külliyesi içerisinde yer alacak müzede Eskişehir’in en eski fotoğraf sanatçılarından birisi olan  Osman Yaşar Tanaçan’ın meslek yaşamı boyunca topladığı 300 değişik marka ve modelde fotoğraf makinesi ile arşivinde bulunan kitap ve dergiler sergilenecek.  
Türk Hava Kuvvetleri’nde 22 yıl fotoğrafçı olarak görev yapan Tanaçan, bu sayede hem dersler verdi, hem de dünyanın birçok ülkesini gezme imkanı buldu. Objektifinden yüz binlerce insanın geçtiği mesleğinde, fotoğrafçılık alanındaki değişimlere tanık oldu. Tanaçan, cam filmlerden dijitale kadar gelen süreci gün gün yaşadı. Arşivinde 300 bini aşkın fotoğraf bulunan Tanaçan, meslek hayatı boyunca 300 farklı marka ve modelde fotoğraf makinesi biriktirdi. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.