“EVET” %45-47 BANDINDA”

AK Parti’ye yakın MAK Danışmanlık Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat “Evet” oylarının %45-47 bandında olduğunu söyledi

“EVET” %45-47 BANDINDA”
24 Mart 2017 Cuma 14:08

Cumhuriyet Gazetesinden Erdem Gül’ün haberine göre bandın %45-47 seviyelerinde gezmesinin en önemli nedeni Ak Parti içerisindeki gizli hayırcılar. Kulat’a göre MHP’de de ‘Evet’ diyenler yüzde 30’u geçmiyor. Toplam ‘Evet’ oyları ise yüzde 45-47 bandında seyrediyor. Kulat, ‘sorun’ olarak nitelediği son durumu şöyle anlattı: “Referandumda ‘Evet’ kampanyasının başını AKP çekiyor. Bu normal çünkü yüzde 50 civarında oy alan bir parti. Ancak yaptığımız anketlerde ilk kez bu referandumda ‘Evet’ cephesinde sorun olduğunu görüyoruz.” Darbe girişiminin ardından AKP’nin popülaritesinin arttığını ve MHP’yle ortaklığa gittiğini hatırlatan Kulat, “BBP, ‘Evet’ diyeceğini açıkladı. Güneydoğu’da Hüda Par ‘Evet’ diyor. Bütün bu avantajlara rağmen ‘Evet’ oyları yüzde 45’lerde görünüyor. Sorun bu” dedi.

%10 hayır diyecek
MHP’de 100 seçmenden 70’inin ‘Evet’ demediğini aktaran Kulat, AKP’de de ‘Evet’ diyeceğini söylemesine rağmen ‘Hayır’ diyecek seçmenler olduğunu söyledi: “Sorun sadece MHP seçmenleriyle sınırlı değil. AKP, ilk kez kendi içinde de büyük bir sorun yaşıyor. AKP’nin kendi içinde yüzde 10’lar düzeyinde 16 Nisan’da ‘Evet’ demeyecek bir seçmen grubu var. Bana göre ‘Evet’ demeyen AKP seçmeni yüzde 10’larında üzerinde ama son ölçümlerde bu yüzde 10 gibi görülüyor. Biz AKP’den isim ve adres bilgilerini aldığımız parti üyeleri ve gerçek kişilerle anket yapıyoruz. Bunlarla yaptığımız anketler sorunu açıkça gösteriyor. Hatta görüşmelerde ‘Evet’ diyeceğini belirtmesine karşın ‘Hayır’ diyecek AKP’liler olduğunu net olarak görüyoruz.”

Kararsızlar ‘Hayır’a daha yakın
Kulat’a göre kararsızlar dağıtıldığında ‘Evet’ en çok yüzde 52’ye kadar çıkabiliyor ancak bu da sağlıklı bir ölçüm değil: “Bana kalırsa matematiksel bir dağılım gerçeği yeterince yansıtmıyor. Ben bu yüzde 52’nin yüzde 5 ile 7’sinin gerçek ‘Evet’çi olmadığını, şüpheli ‘Evet’çi olduğunu düşünüyorum. O zaman ‘Evet’ oyları yüzde 50’nin altına iniyor. Çünkü bizim ölçümlerimize göre kararsızlar ‘Evet’e değil ‘Hayır’a daha yakın” diye konuştu.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.