Eskişehirliler referandum için ikiye bölündü

Eskişehirli vatandaşlar anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumu yorumladı. ‘Evet’ diyenler mevcut anayasanın değişmesi gerektiğini savunurken, ‘hayır’ diyenler tek adamlık sisteminin geleceğini savundular.

Eskişehirliler referandum için ikiye bölündü
13 Şubat 2017 Pazartesi 16:04

Türkiye'de tüm gözler referanduma çevrilmişken, halk da bu kampanya sürecinde fikirlerini açıklamaya devam ediyor. Toplumun her kesiminden gelen cevaplara, kendi yöresel şiveleriyle destek çıkan Eskişehirli Sedat Uyaroğlu ve Nejla Bilen, 'evet' diyerek kampanyaya destek oldu.
MEVCUT ANAYASA ESKİ
Sarıcakaya'da roka ekerek geçimini sağlayan Sedat Uyaroğlu, mevcut anayasanın eski olduğunu söyledi. Anayasanın değişmesini isteyen çiftçi Uyaroğlu, "Şimdi rokayı mokayı bırakalım. Şu anda devletimizde anayasa değişikliğine ihtiyaç var. 30-40 yıldır bu anayasanın değişmesi lazımdı. Ondan ötürü bu anayasanın değişmesi için referandumda Türkiye'yle beraber devletimizin yanında durarak 'evet' diyoruz" dedi.
ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ
İlçenin gülen yüzlerinden biri olan 68 yaşındaki Nejla Bilen de, referanduma evet diyenlerden. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu belirten Bilen, "Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize her namazımın ardından dua ediyorum oğlum. Allah'ım Türkiye'yi korusun. Bunları korumak için de, sen bize mesaj yollamışsın başkanım. Başımızın üstünde yerin var. Yavrum, biz sen ne dersen onu biliyoruz. Kalbimizle ve her şeyimizle ‘evet' diyoruz" şeklinde konuştu.
TEK ADAMLIK SİSTEMİ GELECEK
Referandumu değerlendiren emekli vatandaş Cengiz Sarıkaya ise tek adamlık sistemi geleceğini savunarak bundan dolayı “Hayır” diyeceğini belirtti. Ev hanımı Ümmühan Bulgurcu da “Hayır diyeceğim, o kafada daha çok yatıyor” dedi.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.