Eskişehir’de, İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Eskişehir’de protesto edildi.

Eskişehir’de, İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi
21 Temmuz 2017 Cuma 16:17

Eskişehir Kardeşlik Platformu üyeleri,  Cuma namazı sonrası Reşadiye Cami önünde bir araya gelerek İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi. Vatandaşlar ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı.
Kardeşlik Platformu adına açıklama yapan Muammer Karaman, İsrail'in işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini söyledi.
Karaman açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Geçtiğimiz hafta Mescidi Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır. Kudüs’te yaşanan bu saldırılar, tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, kapsında namaz kılanlara saldırılması, olanları protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçlarıdır.
“Suç işleyen İsrailliler yargılanarak cezalandırılmalıdır…”
İnsanın en kutsalı dokunulmaz olanı yaşam hakkı, ibadet özgürlüğü olduğuna değinen Karaman,'' Kudüs ve Mescid-i Aksa uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır. Türkiye’den çağrı yapıyoruz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, tüm kutsal mekanlar saygı içinde korunmalıdır. Suç işleyen İsrailliler yargılanarak cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.