Engelsiz Mekanizma destek turlarında

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesine bağlı olarak çalışan Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu, engellilerin fark edilmeyen bir sorununa dikkat çekmek için destek turlarına başladı. Bu bağlamda ilk ziyaretlerini MHP Eskişehir İl Başkanlığına gerçekleştirdi.

Engelsiz Mekanizma destek turlarında
17 Şubat 2017 Cuma 12:57

Ziyarette Engelsiz Mekanizma Topluluğu üyeleri; MHP İl Başkanı Kadir BIYIK, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur YÜCESES ve MHP Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Eyyüp YILMAZ ile görüştü.
Ziyarette, fakülte bünyesinde hazırladıkları “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı” nı sundular. Bu kanun taslağıyla engellilerin kariyer mesleklere girişini engelleyen muhtelif kanunlardaki maddelerin kaldırılmasını amaçlayan topluluk, söz konusu kanun taslağının mecliste görüşülüp kanunlaşması için destek istedi.
Ziyarette Engelsiz Mekanizma Topluluğunun Genel Koordinatörü Alperen SELVİ şunları söyledi: “Bir düşünün, bu ülkede engelli vatandaşlar hukuk ve siyasal bilgiler fakültelerini okuyor ve başarıyla bitiriyor. Ama iş hakim, savcı, kaymakam ve valilik gibi kariyer mesleklerde istihdam edilmeye gelince ‘Sen engellisin, olmaz!’ deniliyor. Bunu yaparken de bazı kanunlara dayandırılıyor. Burada bir haksızlık var. Bu haksızlığın düzeltilmesi için bir kanun taslağı hazırladık. Mecliste milletvekilleri olan bir parti olarak sizden destek bekliyoruz. .”MHP İl Başkanı Kadir BIYIK “Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu olarak yaptığınız çalışmaları sonuna kadar desteklemeye hazırız. Bu sorunun çözülmesi ve çalışmaların nihai hedefe ulaşması için gerek milletvekillerimiz gerek Adalet Komisyonu üyelerimizin desteğini isteriz. Türkiye'de hiçbir resmi kurumun başlattığınız bu güzel hareketi geri çevirmeyeceğine inanıyorum,ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum"diyerek desteğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.