ENGELLİLERE KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

Temeli yıllar önce atılan, ancak yıllar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan Sazova’daki Kültür Merkezi’nin, engelli vatandaşlar için kültür merkezine dönüştürüleceği öğrenildi.

ENGELLİLERE KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR
05 Ocak 2017 Perşembe 09:05

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ES TV’de katıldığı programda, Salı günü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Ataç, Bakan Avcı ile Sazova’daki kültür merkezini görüştüklerini aktararak, “17 yıldır el değmeyen bir yer.  Göreve geldiğim dönemde temellerine kadar girdik. Bütün teknik araştırmaları yapıldı. Yıkılmadan, güçlendirildi. Yaklaşık 800 bin lira para harcandı. Daha önce Ertuğrul Günay’ın bakan olduğu dönemde iki defa gittim kendisine. Dosya bıraktım. Ama bir netice çıkmadı. Orası için çok farklı projeler düşünüyoruz. Türkiye’de bir ilki orada hayata geçireceğiz. Sazova Kültür Merkezi’ni, Engelliler Kültür Merkezi haline getireceğiz. Türkiye’de yok. Dünyada da araştırdım, olmadığını gördüm. Yanılmış olabilirim. Normal kültür merkezi her yerde var. Ama engelliler adına yapılan bir kültür merkezi yok. Biz bunu hangi koşullarda bitirirsek bitirelim, orayı engelliler kültür merkezi olarak hayata geçireceğiz. Çünkü engellilerin belli bir yaştan sonra gidecekleri bir yer yok. 20 yaş altında okullara gidiyorlar, eğitim alıyorlar. Ancak 20 yaşından sonra engellilerin yapacağı hiçbir şey yok. Böyle bir kültür merkezi çok sayıda engellinin gelecekte hayatlarıyla ilgili çok önemli kararları alabileceği noktalar haline gelecek. Büyük bir proje. Aynı zamanda çocuk senfoninin çalıştığı gerçek bir nokta olacak. Salt engelli projesine karşıyım. Engellinin mutlaka sağlamla karışık bir projenin içerisinde olması lazım. Bu işte asıl amaç engelliyi evden çıkarmak. 7-8 milyon liraya ihtiyacımız var. Esasında baktığınızda çok büyük bir para değil. Bu birkaç sponsorla sağlanabilir. Bakanlıktan bir para gelmezse ki öyle gibi. Çünkü bütçeleri iç açı bir bütçe değil. Belki kredi yoluyla bir miktar parayı bulup işe başlayıp, o işten sonra da Eskişehir’deki duyarlı insanlar var. Şirketler var. Bağış yapabilecek kişiler var. Eskişehir’deki dostlarımıza güveniyorum. Böyle bir şey başladığımızda bizi yalnız bırakmayacaklar. Nasıl Yaşam Köyü’nde bizi yalnız bırakmadılarsa, burada da yalnız bırakmayacaklar. Çünkü bu proje Eskişehir’in yüz akı olacak” ifadelerini kullandı. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.