EMEK’TEN CAM İŞÇİSİNE DESTEK

Şişecam işçileri TİS sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 Mayıs'ta greve çıkmaya hazırlanıyor. Cam işçilerine, Emek Partisi’nden de destek geldi.

EMEK’TEN CAM İŞÇİSİNE DESTEK
21 Mayıs 2017 Pazar 14:37

Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya,  Kristal-İş Sendikası ile Şişecam arasındaki Mersin, Lüleburgaz, Gebze, Yenişehir ve Eskişehir’deki işyerlerinde çalışan 5 bin 700 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Kristal-İş Sendikası’nın 24 Mayıs’ta greve çıkma kararı aldığını hatırlattı. Şişecam’ın Eskişehir’deki fabrikasında ise sözleşme kapsamında çalışan bin 294 işçinin Çarşamba günü başlayacak grevin hazırlığı içerisinde olduğunu anlatan Kaya, insanca yaşayacak bir ücret ve sosyal haklar isteyen cam işçisinin taleplerinin işveren tarafından görmezden gelindiğini ifade etti. Cam işçinin haklarını almak için üzerine düşeni yaptığını, ancak cam işçisini desteklemek ve onlarla dayanışma içerisinde olmanın tüm işçi ve emekçilerin görevi olduğunu belirten Kahya, “Cam işçisinin mücadelesinin sahiplenilmesi, tüm Eskişehir kamuoyuna mal olması ve dayanışmanın genişletilmesi için Emek Partisi olarak imkanlarımızı seferber edecek ve mücadelenin başarıya ulaşması için çalışacağız” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.