CHP son bir aya odaklanacak

CHP'nin referandum kampanyasının çerçevesi belli oldu. Son bir ayda yoğunlaşılacak kampanyada “evet” diyenler üzerinden propaganda yapılmayacak, “neden hayır” denileceği anlatılacak.

CHP son bir aya odaklanacak
17 Şubat 2017 Cuma 11:54

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişi öngören anayasa değişikliğinin Meclis’te kabul edildiği günün sabahı referandum kampanyası da başladı. Sivil toplum örgütlerince oluşturulan platformlar bir dizi etkinlik için sahaya inerken bu süreçte CHP de bir dizi strateji toplantısı yaptı.
'Neden hayır?'
İl-ilçe başkanları, Parti Meclisi, MYK toplantılarının ardından CHP’nin yürüteceği kampanyanın genel çerçevesi de oluştu. “Demokrasi- özgürlük-barış” söylemi üzerine bina edilecek çalışmalarda, “evet” diyenler üzerinden propaganda yapılmayacak, “neden hayır” denileceği anlatılacak. “Evet” demeyi düşünenlere de getirilecek sistemin yaratacağı sonuçlar anlatılacak.
Kutuplaşma değil birlik söylemi
Söylemde sert, çatışmacı üsluptan uzak, bütünleştirici bir dil kullanılmaya özen gösterilecek. Kampanyanın pozitif bir dili olacağını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Bundan vazgeçmeyeceğiz. Meydanda aleyhimize küfür de etseler biz birleştirici dili kullanmaya devam edeceğiz” dedi.
Özellikle devleti yönetenleri gerilimli dili terk etmeye çağıran Tezcan, “Hayır çıkacağından eminiz ama hayır çıktığında bu ülkeyi tedavisi zor ayrışmalara tahribatlara taşımanın anlamı yok. Biz sonuç ne olursa olsun bu ülkede birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Sosyal medyaya ağırlık verilecek
Yüz yüze iletişimin temel alınacağı kampanyada sosyal medyaya da ağırlık verilecek. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde büyük kısmını gönüllülerin oluşturduğu “sosyal medya ordusu” daha da büyütülerek çalışacak. Referanduma özel görseller, renkli paylaşımlarla bu alanda da yoğun bir çalışma yapılacak. CHP Genel Merkezi’nce anayasa değişikliğiyle ilgili bilgilendirme amaçlı kısa, öz, anlaşılır broşürler basılacak. Bunlar partinin resmi hesaplarından paylaşılacak.
Kampanya son 1 ayda yoğunlaşacak
Kampanya için profesyonel ajanslardan da yardım alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ana çerçevesi çizilen kampanyanın sloganları, kullanılacak renkler ve temaların 20 Şubat’tan sonra paylaşılmaya başlanacağını, asıl yoğun kampanyanın ise 16 Mart’tan itibaren yürütüleceğini, son haftalarda daha da yoğun bir çalışma yapılacağını söyledi. (DUVAR)
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.