CHP'Lİ VEKİLLERDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

CHP’li Miletvekilleri Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen ve 64 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sesini duyurmak için Meclis'te basın açıklaması yaparak, hükümete çağrıda bulundular.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI
11 Mayıs 2017 Perşembe 16:46

CHP’li Utku Çakırözer açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı Yüksel Caddesi'nde ziyaret etti. Çakırözer, Gülmen ve Özakça’nın görevlerine iade edilmeleri için hükümete çağrı yaparak, "Sağlık durumları her geçen gün kötüleşen Gülmen ve Özakça için hükümet acil devreye girmeli. Bu gençler hayatlarını, sağlıklarını kaybetmeden görevlerine iade edilmeli” dedi. Çakırözer'in de aralarında olduğu 15 CHP'li milletvekili dün Meclis'te bir de basın toplantısı düzenleyerek Gülmen ve Özakça’nın göreve geri dönmeleri için Başbakan Binali Yıldırım’a çağrıda bulundu. 

Çakırözer ve Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında olduğu 35 CHP'li vekil taleplerini  yazılı olarak da Başbakanlığa iletti. Çakırözer, “KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça işlerine geri dönebilmek için aylarca protestoda bulunduktan sonra şimdi de 64gündür açlık grevindeler. Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumları her geçen gün kötüleşmekte. Gülmen ile Özakça canlarını kaybetmek dahil telafisi mümkün olmayacak sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir. Bir an önce hükümetin onların haklı taleplerine kulak verip  sevdikleri mesleklerine iadelerinin acilen değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

 İtiraz Komisyonu Derhal  Kurulmalı
Çakırözer, KHK ile atılan kamu görevlilerinin  itirazları için kurulması öngörülen Komisyonun da bir an önce kurulması için hükümete çağrıda bulundu.Çakırözer, “Türkiye’nin birçok yerinde KHK’lar ile çok sayıda akademisyen, doktor,  öğretmen ve çeşitli mesleklerden kamu görevlileri ihraç edildi, işsiz kaldı. Gülmen ve Özakça’nın durumunda olan yüzlerce binlerce mağdur var. Onların mağduriyetlerine kulak verilmesini, mağduriyetlerin sona erdirilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.