CHP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ AYM'YE TAŞIYACAK

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ teklifini merkeze alan anayasa değişikliğini, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyacaklarını söyledi.

CHP ANAYASA  DEĞİŞİKLİĞİNİ AYM'YE TAŞIYACAK
23 Ocak 2017 Pazartesi 10:22

Daha önce de benzer bir açıklama yapan Özel, teklifin Meclis’te 330’un üzerine kabul oyu alması halinde AYM’ye başvuracaklarını söylemişti. Ancak CHP’den böyle bir hamle gelmemişti. ‘Partili cumhurbaşkanlığı’ sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin maddeler, Meclis’te kurulan komisyondan AKP ve MHP’lilerin işbirliğiyle 29 Aralık 2016’da geçmişti.  Komisyona 21 madde olarak gelen teklif, 18 maddeye düşerken, değişiklik teklifi 9 Ocak’ta Meclis’te görüşülmeye başlamıştı. Anayasa değişikliği teklifinin ilk turunda maddeler yedi gün içinde oylamaya sunulup kabul edildi. 18 Ocak tarihinde başlayan ikinci tur görüşmelerde ise, maddeler ve teklifin tümü yeniden oylanmış, görüşme ve konuşma yapılmamış, sadece değişiklik önergeleri ele alınmıştı. Anayasa değişikliğinin ikinci turunda oylanan tüm maddeler yine AKP ve MHP’lilerin işbirliğiyle Mecliten geçmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.