ÇAKIRÖZER ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ve beraberindeki heyet Eskişehir’in Alpu ilçesinde dertli çiftçileri dinledi.

ÇAKIRÖZER ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU
03 Ağustos 2017 Perşembe 12:16

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ve beraberindeki heyet Eskişehir’in Alpu ilçesinde dertli çiftçileri dinledi. CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Eskişehirli çiftçilerle buluştu, sıkıntı ve talepleri dinledi. Üreticinin bu yılda da emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Çakırözer, “Anadolumuzun buğday ambarı Eskişehir’de çiftçilerimizin hali perişan durumda. Çiftçi ne alın terinin karşılığını alabiliyor, ne de evine ekmek götürebiliyorHer gün milli, yerli diyen hükümet, tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirdiği ithalatla, Türk çiftçisini değil, başka ülkelerin çiftçilerini zengin ediyor. Yapılanlar Tük tarımına, çiftçisine ihanettir” dedi.
SIKINTILARI DİNLEDİ, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Eskişehir’de Alpu Ziraat Odası’nda çiftçilerle bir araya gelen CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, çiftçilerin sıkıntı ve taleplerini dinledi, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Çakırözer’e Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Alpu İlçe Başkanı Özgür Sarı ve Alpu Ziraat Odası Başkanı Levent Özdemir de eşlik etti.
ÇİFTÇİLER ŞİKAYETÇİ
Alpu Ziraat Odası Başkanı Levent Özdemir ve Alpu çiftçisi emeğinin karşılığını alamadığından yakındı. Oda Başkanı ve çiftçiler, “ Büyük umut ve fedakarlıklarla ürettiğimiz ürünlerimizi satacağımız zaman ithalat yolu açıldı. Hükümet kendi çiftçisini değil, başka ülkelerin çiftçilerini zengin ediyor. Hasat zamanı açıklanan buğday alım fiyatları ise hepimizi hayal kırıklığına uğrattı, ürünlerimiz yok pahasına gidiyor” şeklinde isyan etti.
 
İTHALAT ÇİFTÇİNİN ALIN TERİNE İHANETTİR
Üreticilerin yıllardır emeğinin karşılığını alamadığını belirten Çakırözer, Türkiye’nin son yıllarda tarım ve hayvancılıkta ithalatçı bir ülke konumuna sürüklendiğini söyledi. Çakırözer, “Bu yıl çiftçilerimiz için çok verimli bir yıl.. Çiftçilerimiz topraktan bereketli bir hasat alırken, her yıl olduğu gibi bu yıl da ürününü satarken hayal kırıklığına uğradı. Hükümetin tam da hasat zamanı buğday, arpa ve mısırda ithalatın önünü açması çiftçilerimizin belini iyice bükmüş durumda. Her gün milli yerli diyen hükümet, tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirdiği ithalatla, Türk çiftçisini değil, başka ülkelerin çiftçilerini zengin ediyor. Yapılanlar çiftçilerimizi sıkıntılarıyla tek başına bırakmaktan öte, Türk tarımına, çiftçilerimizin alın terine ihanettir” dedi.
MAĞDURİYETLER ORTADAN KALDIRILSIN
Konuşmasında CHP’nin tarım politikalarını da anlatan Çakırözer,  hükümete yerli üretimi destekleyen, çiftçinin mağduriyetlerini ortadan kaldıracak projeler yürütmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, “ Çiftçilerimizin mağduriyetlerini en aza indirecek, kalıcı çare; tarımda girdi maliyetlerinin düşürülerek, çiftçilerin vergi yükünün kaldırılmasıdır. Çiftçilerimiz bir yıl öncesinden ürettiklerinin karşısında alın terinin karşılığının ne olacağını bilmelidir. Çiftçilerimize verilen desteklerden yapılan kesintiler bir an önce kaldırılmalıdır. Tarım Kanunu’nun yer alan ‘milli gelirin yüzde 1’inin çiftçiye destek için verilmek zorundadır’ maddesi asla unutulmamalı, bu tutarın tamamı çiftçilerimize verilmelidir” diye konuştu.
 
DÜNYA TARIMI KONUŞUYOR
Son yılda dünyada önemli olan iki şeyden birinin tarım olduğuna dikkat çeken Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Dünyada tarım ilk ikide ama bizim ülkemizde 15 yıldır üretime dönük hiçbir şey yapılmadı. Tamamen inşaata yönelik politikalar üretiliyor. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz desteklenmiyor, alın terinin karşılığını alamıyor. Bizler kendi tohumumuzu ekiyorduk, şimdi tohum ithal eder, farklı ülkelerden toprak kiralar hale geldik. Enerji için ovalarımız yok edilmeye başladı” diye konuştu.
CHP Alpu ilçe Başkanı Özgür Sarı ise, “Bizler yıllardır zor koşullar altında, tek kuruş destek almadan üretim yapmaya çalışıyoruz. Dünyanın bütün sofralarını biz dolduruyoruz ama devlet buzum sofralarımızı doldurmuyor” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.