BÜYÜKERŞEN'E YURTDIŞI YASAĞI

Bir toplantı için bugün Çin'e gidecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yurt dışına çıkışına İç İşleri Bakanlığı tarafından izin verilmediği öğrenildi.

BÜYÜKERŞEN'E YURTDIŞI YASAĞI
23 Kasım 2016 Çarşamba 12:17

Oda TV yazarlarından Prof. Dr. Suat Çağlayan, bugünkü yazısında Büyükerşen'e yer verdi. Çağlayan, yurt dışı yasağı ile ilgili Büyükerşen ile yaptığı görüşmeyi  'Büyükerşen'in yurtdışına çıkışına neden izin verilmedi' yazısıyla köşesine taşıdı.
İşte o yazı:

“Bugün Çin’de olacaktım,” dedi. “UNESCO, Öğrenen Kentler Küresel Ağı’nın (ÖKKA) toplantısı için davet edilmiştim ama izin verilmedi! Oysa bu ağa Türkiye’den ilk kabul edilen kentin belediye başkanı olarak orada ülkemi temsil edecektim!”
“Nasıl olur da izin verilmez,” diye tepki gösterince;
“İçişleri Bakanlığı izin vermemiş” dedi. “İzin alamayınca Kültür Bakanı Sayın Nabi Avcı’yı aradım. İlgilendi ve yaptığı görüşmelerden sonra, izin verileceğini söyledi. Ama sonrasında ses seda çıkmadı. Ben de gidemedim.
Oysa orada dünyanın başka gelişmiş kentleriyle anlaşmalar yapacaktım. Bazı yabancı belediye başkanları ile yaptığım telefon görüşmelerinde bu konuda sözleşmiştik.”
Büyükerşen çok üzgündü.
“Adamlara karşı benim kişisel mahcubiyetim o kadar önemli değil!” diye sürdürdü konuşmasını. “Benim üzüntüm, yurtdışına çıkışımın engellenmiş olmasının o kentlerin ülkelerinde yaratacağı olumsuz hava. Zaten yabancılar Türkiye’ye korku ile bakıyor ve Türkiye’de yapılacak birçok kongreleri iptal ediyorlar, şimdi bu olay tuz biber ekecek!”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.