Bulgaristan Türkiye elçisini geri çekti

Bulgaristan Dışişleri'nden Türkiye'ye protesto. Sofya, Ankara Büyükelçisi'ni geri çağırdı. Gerekçenin, 'Türkiye'nin seçimlere karışmaya çalışması' olduğu belirtiliyor.

Bulgaristan Türkiye elçisini geri çekti
17 Mart 2017 Cuma 11:01

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçisi Nadezhda Neynsky’yi ‘danışma’ için Sofya’ya geri çağırdı. Bakanlık’tan yapılan tek cümlelik açıklamada gerekçe belirtilmezken, Bulgar basını ‘Türkiye’nin genel seçimlere müdahale etmek istediği’ne dair tartışmalara dikkat çekti.Sofia Globe gazetesinin haberinde, diplomatik teamüle göre bir ülkenin büyükelçisini geri çekmesinin diplomatik ilişkilerin askıya alınmasından bir önceki adım olduğu hatırlatıldı; elçinin dün geri çağrıldığı belirtildi.26 Mart’ta genel seçimlere hazırlanan Bulgaristan’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nın ülkedeki Türkiye kökenlileri Dost Partisine oy vermeye çağırmasına tepki olarak, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe 7 Mart’ta Bulgar Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. Gökçe’nin Dost Partisinin kampanya videosunda rol alması da tartışma yaratmıştı. (Duvar- Dış Haberler)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent - 7 yıl önce
Arabistan ve ABD dışında iyi olduğunuz bir ülke kaldı mı? Ne Sudan mı haa süpermiş...