BU SÜREÇTE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Baro Başkanı Öztekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı hakkında söylediği sözleri eleştirerek, Erdoğan’ın açıklamalarını gerçek dışı olarak nitelendirdi.

BU SÜREÇTE SESSİZ KALMAYACAĞIZ
14 Mart 2017 Salı 16:21

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu için "Kampanya yapıyor. Barolar Birliği Başkanı şu anda Türkiye'den başladı, Avrupa'yı dolaşıyor. Sen bir daha benim kapımı çalamazsın. Yarın bunun faturası çıkar" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.  Öztekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında Birlik Başkanları için gerçek dışı ithamlarda bulunduğunu savunarak, “Eskişehir Barosu olarak  Cumhurbaşkanı'nın konu ile ilgili sarfettiği gerçek dışı sözleri asla kabul etmediğimizi bildiriyoruz” dedi.
Öztekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir ülkede  rejimin değişmesini öngören   referandum  gündemde iken  Türkiye Barolar Birliği ile  Baroların görüş ve düşüncelerini açıklaması, yurttaşlarımızı bilgilendirmesi  yasal ve zorunlu bir görevdir. ‘Hukukun üstünlüğüne  bağlı kalacağına’ dair yemin eden Sayın Cumhurbaşkanı'nın hukukun üstünlüğünü korumak ve  savunmak, ayrıca bu kavramlara işlerlik kazandırmak görevi kapsamında faaliyette  bulunan ve yurttaşlarımızı bilgilendiren  Birlik  Başkanımıza karşı   sarf ettiği  gerçek dışı sözler. Cumhurbaşkanımızın  ettiği yemine de aykırı davrandığını  ortaya koymaktadır. Bu süreçte ne birlik başkanımızın ne de biz baro başkanlarının sessiz kalma imkanı yoktur. Eskişehir Barosu olarak hukukun üstünlüğünü savunmaya , yani hukukun tarafı   ve hukuk tarafında olmaya devam edeceğimizi ve Birlik Başkanımızın hukukun üstünlüğünün egemen kılınmasında verdiği mücadelede birlikte olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşırken Sayın Cumhurbaşkanımızın ettiği  yemine de bağlı kalmasını diliyoruz.”
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.