‘BU AKPM İÇİN TARİHİ BİR HATADIR’

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Emine Nur Günay, Strasbourg'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) “Türkiye’de demokratik kurumların işleyişi” konulu oturuma katıldı.

‘BU AKPM İÇİN TARİHİ BİR HATADIR’
25 Nisan 2017 Salı 16:25

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri açısından kritik bir gün yaşandı. AKPM'de, “Türkiye’de demokratik kurumların işleyişi” konulu bir oturum düzenlendi. Oturumda Türkiye'nin 2004'te çıktığı siyasi denetim sürecine yeniden alınmasına karar verildi. Kararda, olağanüstü halin mümkün olan en kısa zamanda kaldırılması istendi.  Toplantıya katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Emine Nur Günay, AKPM’nin denetim sürecine ilişkin kararına tepki göstererek, “Avrupa Konseyi tarihinde ilk defa bir kurucu üyesini denetim sonrası statüden, denetim statüsüne alarak tarihi bir hata yaptı” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.