BELEDİYE BİNASINA YENİ BİR ENGEL

Büyükşehir Belediye kampüsü yapımı için İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında ‘ortak hizmet projesi’ protokolü yapılması, AK Partililer tarafından ret edildi.

BELEDİYE BİNASINA YENİ BİR ENGEL
19 Eylül 2017 Salı 20:23

Aralık ayında gündeme gelen ve aylardır bir karar bağlanamayan belediye kampus alanı için yeni bir kriz daha çıktı.  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediye kampus yapımı için komisyondan oybirliği ile karar alındı. Komisyon, Büyükşehir’in yeni kampus alanı için önerdiği Seyitgazi Yolu üzerindeki eski itfaiye binasının bulunduğu alanı uygun görmeyerek, Çevre Yolu’na yapılması konusunda oyçokluğuyla karar aldı. Alınan karar Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Belediye binasının nereye yapılacağı konusunda Meclis’in karar alma yetkisinin olmadığını’ belirtilerek veto edildi ve komisyona gönderildi. Komisyon yer belirtme konusunda yetkisinin olmadığını kabul ederek, projenin çizimi için İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılması planlanan protokolün Osmangazi Üniversitesi ile yapılması yönünde yeni bir karar aldı. Yeni binanın etüt çalışmaları konusunda, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak hizmet projesi protokolü imzalanması talebi AK Partililerin oylarıyla ret edildi. CHP’li Aydın Ünlüce, belediye meclisinin, belediye binasının nereye yapılacağı ve projenin kime çizdirileceği konusunda yetkisi bulunmadığı ifade etti.

İTÜ’NÜN KERAMETİ NE?

AK Partili Mustafa Önder ise, protokol konusunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ısrar edilmesine anlam veremediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bu kente eğer bir belediye binası yapılacaksa, bu bir belediye başkanının ya da meclisin değil, tüm kentliyi ilgilendiriyor. Bence önce yurttaşlarımıza sormak lazım, ‘belediye binası nereye yapılsın?’ diye. Belediye binasının Seyitgazi yoluna yapılması trafiği sıkıntıya sokacaktır. ‘İlla orası olacak’ diye neden ısrar ediliyor. Belediye Başkanı hür iradesiyle istediğine proje çizdirecekse neden Meclis’e soruyor. Osmangazi Üniversitesi dururken, neden İstanbul Teknik Üniversitesi tercih ediliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kerameti nedir? Yapılacak şey 40 dönüm araziye 65 bin metrekare belediye binası yapılacak.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.