BALONLAR NURİYE VE SEMİH İÇİN

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi 100 gündür açlık grevinde olan ve tutuklu bulunan üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için basın açıklaması yaparak gökyüzüne beyaz balon uçurdular.

BALONLAR NURİYE VE SEMİH İÇİN
16 Haziran 2017 Cuma 18:56

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Kanun hükmünde kararname (KHK) ile işlerinden olan, 100 gündür açlık grevinde olan ve 23 Mayıs’tan itibaren tutuklu bulunan üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Adalar  Migros önünde basın açıklaması yaparak gökyüzüne beyaz balon uçurdular. 


Basın açıklmasında konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi  sekreteri Kemal Koçak açıklamasında  şu ifadelere yer verdi:Türkiye’de her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne oluyor. Muhalif duruş sergileyen herkes baskı ve tehdiyle karşılaşıyor.

Herkesi susturmak ve sindirmek istiyorlar
OHAL ve KHK’ler ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen, işsiz bırakılan yüz binin üzerinde insanı ve ailelerini açlıkla terbiye etmeyi, sahip oldukları gücün karşısında boyun eğdirmeyi hedefliyorlar. Bu nedenledir ki; ‘işimi geri istiyorum’ diyerek süres iz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan ve bugün açlık grevinde 100, güne girmiş olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı da gözler önünder kaçırmak , bir hakikatin dile gelmesini engellemek istiyorlar. Sağlıklarının bozulmasına yaşamlarının ciddi anlamda tehdit altında olduğuna aldırmaksızın hükümet nezdinde yapılan tek şey, aynı sığlıkla ve yalana dayalı propagandalarla gencecik iki insanın göz göre göre ölüme sürüklenmesi oluyor.


Eğitim Sen olarak hükümete çağrı yapıyoruz
Gözleriniz var görün, kulaklarınız var duyun. Üyeleriiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz. Ayrıca KESK’e bağlı sendikalardan, sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuzca tutuklanmış olan yaklaşık yetmiş kamu emekçisinin de serbest bırakılmasını ve haksız, hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.