BAKIMLARI YAPILIP, TAŞINDI

Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu projesi kapsamında ağaç kesildiği ile ilgili iddialara yazılı olarak yanıt verdi.

BAKIMLARI YAPILIP, TAŞINDI
13 Ocak 2017 Cuma 17:02

Açıklamada, sökülen ağaçların gerekli bakımları yapıldıktan sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygun bulunan ve hazırlanan alana dikildiği belirtildi. Ağaçlara herhangi bir zarar gelmesinin ya da kesilmesinin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kamuoyu bilgilendirme toplantılarında da söylediğimiz gibi; Hamamyolu çalışmaları kapsamında bazı ağaçlar sökülüp, güvenli bir biçimde taşınacak ve aynı şekilde de uygun alanlara dikilecek. Öyle de oldu. Kamu kurumlarımızın ve özellikle de Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla alandaki ağaçlardan bazıları modern tekniklerle, güvenli bir şekilde söküldü. İhtiyacı olan ağaçlara budama işlemi gerçekleştirilerek, sökülen ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün uygun bulduğu ve hazırladığı alana dikildi.”
3 yılda 259 bin 137 metrekare alan 11000 bin ağaç dikildi
Açıklamada ayrıca, belediye tarafından kurulan Barış ve Özgürlük Ormanından da bahsedildi. Barış Ormanı’na 1500 ağaç, Özgürlük Ormanına ise 2500 ağaç dikildiği belirtildi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.