Bakanlık Suriyeli mültecilerin suç oranını açıkladı

İçişleri Bakanlığı, "Suriyelilerin karıştıkları suç oranlarının Türkiye genelindeki asayiş olaylarına oranı 2014 - 2017 arasında yıllık ortalama 1,34'tür" açıklamasını yaptı. Bakanlık, olayların abartılarak infial yaratılmaya çalışıldığını belirtti.

Bakanlık Suriyeli mültecilerin suç oranını açıkladı
05 Temmuz 2017 Çarşamba 14:12

Son dönemde Suriyeli mültecilerle yurttaşlar arasında yaşanan gerginliklere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, yapılan haberleri bağlamından koparılarak abartıldığına dikkat çekti. Bakanlık Suriyeli mültecilerin suç oranlarını da açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Suriyelilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 arasında yıllık ortalama %1,32’dir. Bu olayların önemli bir kısmı kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan olaylardır. Ayrıca 2017’de Suriyelilerin karıştıkları suç olaylarında, nüfuslarındaki artışa rağmen bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla %5’lik bir azalma olmuştur. Ülke genelinde 17 ve 27 Mayıs tarihlerinde 2 defa gerçekleştirilen Huzurlu Sokaklar uygulamalarında dilencilik suçuyla ilgili olarak toplam 3 bin 46 kişiye işlem yapılmış, bunlardan ilk uygulamada 149 kişinin, ikinci uygulamada ise 230 kişinin Suriyeli olduğu tespit edilmiş, gerekli adli ve idari işlemler yapılmıştır. Ayrıca yakalananlardan bazılarının Suriyeli kılığına girmiş şahıslardan oluştuğu anlaşılmıştır.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.