AVCI ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

İftar programında şehit aileleri ile bir araya gelen Bakan Avcı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentin birinci gündem maddesi olan Eskişehirspor ile ilgili açıklamalarda da bulunan Avcı, “Bu iş 3-5 yöneticinin halledeceği bir mesele değildir. Bu iş bütün şehrin topyekun, tam bir seferberlik ruhuyla, tüccarıyla, sanayicisiyle, işLetmecisiyle, üniversitesiyle, kuruluşlarıyla, belediyeleriyle bu işin içinde olması halinde hallolur” dedi.

AVCI ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
07 Haziran 2017 Çarşamba 01:05

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi aileleri adına organize edilen iftar programına katıldı. Bakan Avcı, iftar sonunda hem önümüzdeki tatil dönemi hakkında hem de geçtiğimiz gün oynanan Eskişehirspor-Göztepe Play-off finali değerlendirmesi yaptı. 
 

Şoförler Odası Kırmızı Salon’da gerçekleşen iftar programına, Eskişehir’den şehit ve gazi aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan iftar programı, okunan akşam ezanıyla birlikte oruçların açılması ile devam etti. Daha sonra konuşma yapan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, “Bugün bin yıldır kendimize vatan kıldığımız bu topraklarda özgür ve bağımsız olarak yaşıyorsak bu en önce onların sayesindedir. Bizler vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamanın bir bedeli olduğunu elbette ki hepimiz biliyoruz. Ödenen bedelin büyüklüğünü, öyle zannediyorum ki bu salondakilerden daha iyi de hiç kimse bilemez” şeklinde konuştu.
Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Gaza ve şahadet ruhunu diri tutan kahramanlar sayesinde bugün burada huzur içinde, bağımsız, al bayrağın altında yaşıyorsak onların fedakarlıkları, şahadetleri, gazaları sayesindedir. Allah hepsinden razı olsun. Şunu bir kere daha vurgulamakta fayda görüyorum. Türk devleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti ne tepeden, Cumhurbaşkanından sokaktaki vatandaşına kadar bütün imkanlarıyla sizlerin yanındadır, hizmetindedir” ifadelerini kullandı.

“Rusya pazarı iyi toparlandı Almanya, İngiltere pazarlarında da kıpırdanma var”
Yapılan konuşmaların ardından eller semaya açılarak, dua edildi. Bakan Avcı, iftar programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2017 yaz dönemi turizmi hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Avcı, “Sezon iyi gidiyor. Yani iyi derken 2016’ya göre iyi gidiyor. Bu sene erken rezervasyon kampanyasını erken başlattık biliyorsunuz. Dolayısıyla erken rezervasyon kampanyasına ciddi bir rağbet oldu. İç turizm çok önemli, yani yabancı turizm de, dışarıdan gelenler de önemli ama Almanya’nın, Fransa’nın turizmini ayakta tutan iç turizmidir. Dolayısıyla bizim de özellikle erken rezervasyonlarla buna katkıda bulunmamızda büyük fayda var. İyi gidiyor maşallah Rusya pazarı iyi toparlandı. Almanya, İngiltere pazarlarında da kıpırdanma var ama Rusya pazarı kadar değil ama inşallah oralar da zaman içerisinde toplarmış olacak. İnşallah 2017, 2016’dan çok daha iyi olacak. 2018 hepsinden iyi olacak inşallah” diye konuştu.

“O torpiller vesaire, ne Göztepe’ye yakıştı ne Eskişehirspor’a yakıştı”
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Eskişehirspor-Göztepe Play-off finali hakkında da görüşlerini aktararak, “Ben maçtan önce de hatırlarsanız verdiğimiz demeçte de söylemiştim bu tür maçların iki neticesi var. İki neticeden biri, önemli olan kazanmadıktan sonra da kaybettikten sonra da centilmenliğini muhafaza edebilmek. Bu bir spor yarışmasıdır, dünyanın sonu değildir. Tabii üzüldük, tabii biz de kendi takımımızın Süper Lig’e çıkmasını isterdik. Bunun için bütün bir sezon boyunca sporcularımız, yöneticilerimiz, çalıştırıcılarımız, taraftarlarımız hepimiz bir şekilde gayret ettik, çalıştık. Sporcularımız bu kadar ter döktüler; yöneticilerimiz bu kadar emek sarf ettiler. Nasip bu kadarmış. Neticede işte bir penaltıyla kaybediyorsunuz bazen ama önemli olan centilmenliği kaybetmemektir. Bu vesileyle şunu da söyleyeyim, Pazar gününü hani unutalım derken, unutmamamız gereken bazı sahneler de yok değildi. Şimdi Antalya stadında her iki takım için de söylüyorum. Hem Göztepe hem bizimkiler, stadı doğrusu sportmenliğe ve centilmenliğe yakışmayacak görüntülere bürünmesine neden bir takım şeyler oldu. O torpiller vesaire, ne Göztepe’ye yakıştı ne Eskişehirspor’a yakıştı. Üstelik maçın uzun bir süre duraksamasına da neden oldular” diye kaydetti.

“Kendi taraftarımızın sahaya attıkları yüzünden maç uzadı ve o uzatma dakikalarında o beraberlik golünü yedik”
Bakan Avcı, Eskişehirspor’un bulduğu golden sonra taraftarların tavrına dikkat çekerek, “Netice şöyledir, böyledir ayrı bir mesele ama biz kendi taraftarımızın sahaya attıkları yüzünden maç uzadı ve o uzatma dakikalarında o beraberlik golünü yedik. Şimdi o olsaydı böyle olurdu, şöyle olurdu demek istemiyorum ama centilmenlikten şaşmamak gerekir. Bundan sonra bu ve benzer bütün müsabakalarda buna çok dikkat etmek gerekir. Ben Eskişehirspor taraftarına buradan bir kere daha buradan Eskişehir’e yakışmayacak, Eskişehirliye yakışmayacak, Eskişehirsporluya yakışmayacak hiçbir tezahüratın ve böyle sahayı dumana boğmak vesaire gibi yakışıksız şeylerin içinde olmamaları gerektiğini bir kere daha hatırlatıyorum” ifadelerini kullandı.

“Zaten 1-0 öndesin ne oluyor yani, neyi kutluyorsun”
Bakan Avcı taraftarın erken kutlama yaptığını ifade ederek, “Zaten 1-0 öndesin ne oluyor yani, neyi kutluyorsun. Bir bekle, 10 dakika sonra hep beraber bayram edeceğiz. Neyse geçti artık ama inşallah bundan sonra Eskişehirspor, dediğim gibi dünyanın sonu değil bunları da aşarız. Yine inşallah Süper Lig’de tekrar hak ettiğimiz yeri inşallah önümüzdeki sezon alırız. Yönetim de, bizler de, şehrin belli başlı aktörleri de elinden geleni buraya kadar getirdi. O penaltı kaçmasaydı şimdi başka şekilde konuşuyor olacaktık. Dolayısıyla Eskişehir halkı, Eskişehir’in tüccarı, Eskişehir’in sanayicisi, Eskişehir’den para kazananlar ellerini taşın altına koyacaklar. Bu iş 3-5 yöneticinin halledeceği bir mesele değildir. Bu iş bütün şehrin topyekun, tam bir seferberlik ruhuyla, tüccarıyla, sanayicisiyle, işetmecisiyle, üniversitesiyle, kuruluşlarıyla, belediyeleriyle bu işin içinde olması halinde hallolur. Yoksa Ahmet geldi, Mehmet gitti bu iş öyle yürümez” dedi
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.