ATAMIŞIM, KİME NE?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Başkan Yardımcılığı görevine atanan Figen Engin ile ilgili basında yer alan eleştirilere yanıt verdi.

ATAMIŞIM, KİME NE?
17 Şubat 2017 Cuma 18:45

Kreş müdürüyken, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Figen Engin, son günlerde gündemden düşmüyor. Başkan Kazım Kurt, yaptığı görevlendirmenin arkasında durdu. Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Figen Engin’i başkan yardımcısı olarak atamışım. Bitmiş. Kime ne? ‘İl başkanı atatmış, yapabilir miymiş, yapamaz mıymış ?’ gibi ifadeler söyleniyor. Bunları zamanla göreceğiz. Figen Engin bize normal bir öğretmen olarak geldi. Kreş müdürü yaptık. Çok başarılı oldu. Eskişehir’in şuanda en iyi kreşi. O başarıyla ben onu başkan yardımcısı yaptım. Kime ne? ‘Başkan yardımcılığı yapabilir mi, yapamaz mı?’ Kimi tartışıyorsun ‘yapabilir mi, yapamaz mı?’ diye. Bal gibi yapar. Göreceğiz. Ama buradaki saldırı başka amaçlı. Başka hesaplar var. Alıyor avantayı, ona göre bağırıyor. Bu haksızlık. Bu kadına karşı ayıp. Bize karşı da ayıp. Başkan yardımcılığı olarak altında hangi birimler var. Onu bile sormadılar. Figen Hanım kültür, kadın aile, sosyal işler müdürlüklerine bakıyor. Figen hanımın niteliğine göre verdiğimiz müdürlükler en uygun olanları. Bunların hepsi Figen hanımın yaptığı iş, bildiği iş, yapabileceği iş. Biz durup dururken Figen hanımı bu göreve atamadık ki. Figen Hanım kreş müdürüyken yaptığı işlere baktık. Belediyemizin birçok mekânında olan resimleri Figen Hanım eliyle yaptı. Kültür Müdürlüğümüzün Türk Sanat Müziği korosunda. Kendi çalışıyor bizzat solist olarak. Figen hanımı getirip imardan sorumlu başkan yardımcısı yapmadık. Hiç biri gelip de Figen Hanım hangi müdürlükleri bakacak. Hangi müdürlüklerden sorumlu olacak demedi. ‘Tanımıyoruz ama yapabilir mi?’ Tanımıyorsan söyleme o zaman. Yapılan atama belediye içinden bazı müdürleri de rahatsız etti. Sizi müdür yaptıysam onu da başkan yardımcısı yapabilirim.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.