Ataç, Meclis kararını protesto etti

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Metro AVM arkasında ‘belediye hizmet alanı’ olarak belirlenen alanın ‘ticaret ve konut alanı’ olmasını istedi. AK Partililer ‘o bölge bu yoğunluğu kaldıramaz’ diyerek talebi ret etti.

Ataç, Meclis kararını protesto etti
15 Mayıs 2017 Pazartesi 21:13

Tepebaşı Belediyesi’nin,  Metro AVM arkasındaki ‘belediye hizmet’ alanının ‘konut ve ticaret’  alanına, Aşağısöğütönü’ndeki Alzheimer Merkezi yanındaki ‘konut alanının’ ise ‘sosyal tesis’ alanı olarak imar planına işlenmesiyle ilgili talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partililerin oylarıyla ret edildi. Üç ay önce Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen ve yine AK Partililer tarafından ‘o bölgede yoğunluk’ oluşturacak gerekçesiyle ret edilen plan değişikliği ile ilgili talep Büyükerşen tarafından veto edilmişti. Söz konusu konu bugün ki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeniden gündeme geldi.
AYDOĞMUŞ İSYAN ETTİ
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun aldığı karara isyan eden CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş, “Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen Tepebaşı Belediyesi’ne ait konular aleyhte sonuçlanmaktadır. Alınan kararlar sonrası yargıya başvuruyoruz. Ancak hukuki süreç uzun bir zaman alıyor. Bunlar, Tepebaşı Belediyesi’ne zaman kaybettiriyor. İçim huzursuz. Üzülüyorum. Maalesef sonuç alamıyoruz” dedi.
“ENGELLEMEKTEN VAZGEÇİN”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  AK Partili Belediye Meclis üyelerinin yapılan hizmetleri engellediğini belirterek, AK Partililerin bu yaklaşımdan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.
“YOĞUNLUK OLUŞTURUR”
AK Partili Tuncer Köküer, 'engelleme' diye bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, Tepebaşı’nın ağırlık merkezi olan bir yeri ticaret ve konut alanına çevirdikleri durumda trafik yoğunluğunun önüne geçilemeyeceğine dikkat çekti.
KARARLARI PROTESTO ETTİ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, komisyonun aldığı karara tepki göstererek, “Yapılan işlere Meclis’in kastı vardır. Net söylüyorum.Önce akaryakıt istasyonu engellendi, ardından Espark yanındaki imarlı yerimiz yeşil alana çevrildi. Bu da üçüncüsü oluyor. Bu kararları protesto ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.