AK Kadınlar 18 Maddeyi Bahçelievler'de anlattılar

AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları,Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması için mahalle ziyaretlerine Bahçelievler ile devam ediyor.

AK Kadınlar 18 Maddeyi Bahçelievler'de anlattılar
09 Mart 2017 Perşembe 14:42

AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Karademir, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, İlçe Kadın Kolları ve Mahalle Teşkilatları ile birlikte Bahçelievler Mahallesinde 'Evet' Kitapçığı dağıtarak Halk Oylamasında neden 'Evet' denilmesi gerektiğini mahalle sakinlerine anlattılar.Karademir ziyaretlerde vatandaşların 18 Madde kabul edilirse tek adamlık dönemi ve meclis etkisiz hale mi getirecek sorusuna; “Tek adamlık deniyor. Değişiklik açık ‘2709 Sayılı 116. Madde geçen ‘Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, TBMM genel seçim ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır’ denilmektedir. Bu da Cumhurbaşkanı eğer meclisi fesh ederse kendisinde görevi bitmiş olur. Kimse değişiklik ile birlikte Cumhurbaşkanının meclisi keyfi olarak değiştireceği aldatmacasını bu millete anlatmasın” dedi.Meclisin etkisiz hale getirileceği sorusuna ise meclisin gücünün daha da artırıldığı belirten Karademir sözlerine şöyle devam etti “2709 sayılı Kanunun 87 Maddesi şu şekilde değiştirilmiştir; Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkileri, kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak; bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek; para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek milletler arası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının 5’de 3 çoğunluğunu kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek ve anayasanın diğer maddelerinde ön görülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmektir.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.