AĞACA ZARAR VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hamamyolu projesi kapsamında bölgedeki ağaçların kesildiği iddialarına yanıt verdi. Kurt, çevre bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, proje sonrası bölgedeki yeşil alanın daha da artacağını söyledi.

AĞACA ZARAR VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL
13 Ocak 2017 Cuma 16:10

Başkan Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim belediyemiz göreve geldiği günden bu yana şehir merkezinde 12 bin civarında ağaç dikmiş bir belediye. Dolayısıyla özel olarak yeşile, ağaca karşı bir tavrımız olmaz. Bu proje pek çok denetimden geçmiş bir proje. Bunun içinde köprü ayaklarına gelen yerdeki ağaçların alınması lazım. Biz de onu teknolojinin ve bilimin bize verdiği bütün imkânları kullanarak, uygun bir biçimde söküp başka bir yere naklini gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla ağaca verilmiş bir zarar söz konusu değil. Bunun çeşitli varsayımlarla bize karşı kullanılması hoş değil. Kamuoyunun takdirine bağlı. Vilayet Fidanlığı diye bildiğimiz şimdiki Dede Korkut Parkı’ndaki ağaçları hatırlayın. Ne oldu? O zaman Eskişehirliler sesini çıkardı mı? Şuan da yazı yazan gazeteciler sesini çıkardı mı? Çıkarmadı. Dolayısıyla bu bir polemik. Bunu tartışacak noktada değiliz. Biz çevre bilinci içerisinde ağaca zarar vermeden naklediyoruz. Bu proje bittiği zaman Hamamyolu’nda bulunan mevcut ağaç sayısı artmış olacak. Biraz daha anlayış ve sabır bekliyorum.  Bu yeni bir uygulama yaparken herkesin karşılaşabileceği sorunlardan birisi. Önemli olan buradaki niyettir. Biz iyi niyetle bu ağaca zarar vermeden  bunu nakletmenin formüllerini buluyoruz. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.