60 bin memur alınacak

İstihdam seferberliği kapsamında memur adayları için kamu kurumları da kolları sıvadı. Adalet, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı toplamda 60 bin kadro taleplerini Maliye Bakanlığına ilettiler.

60 bin memur alınacak
17 Şubat 2017 Cuma 12:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istihdam seferberliğini ilan etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen istihdam seferberliği kapsamında somut adımlar atılmaya başlandı. Söz konusu seferberliğe kamu ve özel sektör tam destek veriyor. Konu ile ilgili olarak kamu kurumları da düğmeye bastı. Bu yıl için 60 bin memur alımı öngörülüyor.Bakanlıklar personel alım talepleriniMaliye Bakanlığına ilettiler. Adalet Bakanlığı 10 bin, Sağlık Bakanlığı 29 bin 500 personel alımı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığının da 30 bine yakın öğretmen ataması yapması bekleniyor.

İlk alım mart ayında 
Sağlık Bakanlığı Mart ayında 4 bin personel alımı yapacak. Ayrıca yaklaşık 13 bin doktoralımı da öngörülüyor. Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş'in haberine göre Adalet Bakanlığı da 2017 yılının sonuna kadar hakim ve savcıların da aralarında bulunduğu 10 binpersonel alımı yapacak. İlk etapta 3 bin 500 hakim ve savcı alımına ilişkin sınav süreci devam ederken, 5 bine yakın zabıt katibi ve infaz koruma memuru alacak. Haziran ayında yapılacak sınav ile 2 bin hakim ve savcı alınacak.Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman erbaşlıktan ayrılanlar arasından da 3 bin koruma memuru alımına yönelik sınavlar tamamlandı. Söz konusu sınava giren adayların atamaları gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ise yıl sonuna kadar 30 bineyakın öğretmen alımı planlıyor. Şubat ayında okullara 4 bin 300 hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Ayrıca MEB bünyesinde başvuruları 21 Şubat 2017 tarihinde başlayan 1500 engelli öğretmen alımı da yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.