59 FİRMA PERSONEL ARIYOR

Eskişehir’de, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması amacıyla "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu proje kapsamında, Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda ‘’İŞKUR Eskişehir 7. İstihdam ve Kariyer günleri’’ düzenlendi.

59 FİRMA PERSONEL ARIYOR
23 Mart 2017 Perşembe 12:17

Düzenlenen programa Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Türkiye İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, Eskişehir İşkur Müdürü Hasan Yoldaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,  çok sayıda oda temsilcisi ve konuk  katıldı.Spor Salonunda düzenlenen projeye Sanayi Odası bünyesinde 50 ve daha fazla  çalışanla faaliyetlerine devam eden 30 firma, Ticaret Odası bünyesinde  faaliyet gösteren 20 firma, 4 Kamu Kuruluşu, 5 Oratöğretim Kuruluşu  istihdam için katıldı.Program açılış konuşmasını yapan İşkur Müdürü Hasan Yoldaş ‘’İşsizlikle mücadelede umutları üşütmeden çaresizliğin şefkat kapısı olacağız. İşçinin alın  teri ve emeğini işverenin paylaştığı parası ve yemeği ile buluşturup hayatın bütünü içerisinde yüreklerde büyüyen bir Türkiye yaşatacağız’’ dedi.


Günümüzde yaşanan en büyük sıkıntı iş beğenmeme sorunudur
Türkiye İŞ KUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk yaptığı açıklamada ,’’İşsizlik Türkiye ve dünya piyasalarında en büyük sorunlardan biri. Baktığımızda son yıllarda dünya üzerinde 200 milyon civarında işsiz olduğunu görüyoruz.son 14 yılda yaptığımız kapsayıcı reformlarla işkur ve hükümetler nezdinde sürdürülebilir politikalar yürütüyoruz. 2007-2012 yıllarında yaptığımız reformlar ile bu işsizliği en aza indirgemeye çalıştık.Son zamanlarda işsizlik oranlarındaki artışlarına bakarak kurumumuz ve bakanlık olqarak yeni bir istihdam teşviki açıkladık Bu teşvikle işverenlerimize  mevcut çalışanlarına ilave aldıkları personeller için yıl sonuna kadar  destek veriyoruz, yani yıl sonuna kadar 773 lira tutarında SGK ve primlerini ödüyoruz.  Çeşitli eğitim programları düzenliyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında 119 bin  mesleki eğitim kursu, işbaşı eğitimleri programları  kapsamında 238 bin kişi yararlandı. 63 bin vatandaşımız da girişimcilik eğitim programlarından faydalandı.işe yerleştirme hizmetlerimize baktığımızda 789 bini doğrudan olmak üzere 2 milyon 115 bin civarında  kişiyi işe yerleştirdik. İşsizlere bireysel, işverenlere kurumsal danışmanlık veriyoruz. 4 milyon üzerinde bireysel görüşme, 553 bin kurumsal danışmanlık yaptık.2017 yılı Milli seferberlik programı kapsamında 81 ili geziyoruz , Ticaret ve Sanayi  Odalarını, İşçi İş veren örgütleri ile, iş verenler ile sanayi odalarımız ile bir araya geldik, vatandaşlarımız ile görüştük birebir ve taleplerini aldık. Günümüzde yaşanan en büyük sıkıntı iş beğenmemem sorunudur.İşsiz vatandaşlarımız işe ve mülakatlara gitmiyor.Bu anlamda işsiz vatandaşlarımızdan sabır ile verilen işlerde çalışmalarını sebat etmelerini diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

İlimizdeki işşizlik oranı Türkiye ortalaması altında
Proje kapsamında konuşan Vali Azmi Çelik ''Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Çalışma Hayatında Milli  Seferberliğin ilan edilmesinin henüz başlangıcında böylesine bir istihdam ve kariyer gününün  düzenleniyor olması hem eleman arayanlar hem iş arayanlar açısından son derece verimli geçecek. İstihdam ve kariyer günleri iş ve işçi arayanları buluşturması açısından önemli. Önemli buluşmayı sağlamasının yanında , iş arayanların sektörde ne türlü niteliklere sahip personelin aranmasını görmesi açısından, işverenlerin de çalışma gücü arzında bulunanların ne türlü niteliklere sahip olduğunu görmesi açısından son dere önemli. İşsizlik ülkemiz ve dünyada büyük  sorun, ilimizdeki işsizlik oranı Türkiye ortalaması altında yüzde 8,5 olsa da bu işsizlik bizi kaygılandırıyor. Görev hepimize düşüyor.  Mesleki eğitimlerde kamu kurumları eğitim kurumları ve firmaların işbirliği önemli bu anlamda istihdam ve kariyer günleri bizleri yönlendirici olacak''dedi.
.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.