"ZEHİR SANTRALİ İNADINIZDAN ARTIK VAZGEÇİN"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral için 7. kez ihaleye çıkılmasına tepki gösterdi

"ZEHİR SANTRALİ İNADINIZDAN ARTIK VAZGEÇİN"
26 Haziran 2019 Çarşamba 14:52

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral için 7. kez ihaleye çıkılmasına tepki gösterdi ve bir kez daha “zehir santralinden vazgeçin çağrısı” yaptı. Çakırözer,  “Çiftçiler, Eskişehirliler ve tüm Türkiye zehir saçacak kömürlü termik santrali istemiyor. ‘Temiz topraklarımızı, temiz suyumuzu, sağlımızı elimizden almayın’ diyorlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden 10 gün önce Alpu ovasının koruma altına alındığını duyurdu. Zehir santrali inadınızdan artık vazgeçin” dedi.  

ALPULU KADINLAR AYAKTA 
Çakırözer, “Çiftçiler, Eskişehirliler ve tüm Türkiye zehir saçacak termik santrali istemiyor. Bakın Alpulu çiftçi kadınlar, köylüler ayakta, artık isyan ettiler, sokaklara döküldüler, verimli Alpu Ovamızda sağlıklı üretim yapmak istiyorlar. ‘Temiz topraklarımızı, temiz suyumuz, sağlımızı elimizden almayın’ diyorlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden 10 gün önce, Alpu Ovasının koruma altına alındığını açıkladı. Termik santralden vazgeçildiğinin sinyalini verdi. Çiftçilerimize verdiğiniz bu sözü tutun. Zehir saçacak, yurttaşlarımızı kanser riski ile karşı karşıya bırakacak, temiz havamızı, verimli topraklarımızı yok edecek zehir santrali inadınızdan artık vazgeçin” dedi. 

TEMİZ TEKNOLOJİ ÇAĞRISI
Çakırözer, “Gelin, zehirli termik santral yerine yeni ve temiz teknolojiler kullanılarak rüzgardan, güneşten enerji üretelim. Sadece Eskişehirimizi değil Türkiye’nin dört bir yanındaki yurttaşlarımızı derinden kaygılandıran zehir santrallerinden vazgeçin. Yurttaşların sesine kulak verin” diye konuştu.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.