Yunusemre Devlet Hastanesi’nde koronalı günler

Sakarya Gazetesi’nden Merve Demir Yunusemre Hastanesi’ne girerek kovid ile mücadele eden sağlıkçılarla konuştu. 24 saatini koruyucu ekipmanların içerisinde geçiren sağlık çalışanlarını biraz olsun anlayabilir miyiz diye onlar gibi giyinerek sadece yarım saat geçirdiğini belirten Demir, “Yarım saat içerisinde bile insan sıcaktan nefes alamıyor” dedi.

Yunusemre Devlet Hastanesi’nde koronalı günler
25 Kasım 2020 Çarşamba 13:29

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Karagülle Merve Demir’e yaptığı açıklamada yaşadıkları zorlukları şu şekilde anlattı: İnsanların köşe bucak kaçmış olduğu bir virüsten, hastalıkla beraber 24 saat beraber yaşamak ve bunu sürekli aylar boyunca yaşamak büyük bir cefakarlık ve emek isteyen bir şey. Çocuklarını evde anne babalarına bırakarak, anne babalarına bulaştırma korkusuyla uzun süre görmeyerek yaşamış oldukları travmayı anlatmak mümkün değil.

Sakarya Gazetesi’nin söyleşisine bir diğer konuğu   Covid yoğun bakım servisinde çalışan hemşire Metin Ayvaz ise Covid nedeniyle çok zorlu bir süreçte büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlattıktan sonra kurallara uymayan insanlar için, “Yoğun bakımı görseler, bırakın maskesiz gezmeyi kimse evden çıkamaz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.