Yönetim ve denetim kurulu üyeleri de federasyon başkanının istifasını istedi

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, odaya lüks makam arabası aldığını öne süren Bilen'i istifaya çağırırken Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu yönetim ve denetim kurulu üyeleri de federasyon başkanının istifasını istedi.

Yönetim ve denetim kurulu üyeleri de federasyon başkanının istifasını istedi
30 Kasım 2020 Pazartesi 13:28

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı aynı zamanda Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu denetim kurulu üyesi olan Bahar Bilen'in 150 bin TL'ye ikinci el bir otomobili odaya almasıyla birlikte yaşanan kriz devam ediyor.

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, odaya lüks makam arabası aldığını öne süren Bilen'i istifaya çağırırken Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu yönetim ve denetim kurulu üyeleri de federasyon başkanının istifasını istedi.

2016 MODEL İKİNCİ EL ARAÇ ALDI

Eskişehir'de yaklaşık 4 bin üyesi bulunan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, odanın ihtiyacı olduğunu belirterek odaya 150 bin TL değerinde 2016 model ikinci el bir otomobil aldı. Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu’nun Başkanı Ethem Aykut Yenice de ulusal basına yaptığı açıklamalarda pandemi döneminde esnafın ihtiyacı olan parayı lüks makam arabasına harcadığını öne sürdüğü Bahar Bilen'e tepki göstererek istifa çağrısında bulunmuştu.

FEDERASYON YÖNETİM VE DENETİM KURULU BAŞKANLARINI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu’nun Başkanı Ethem Aykut Yenice'nin açıklamalarının ardından lokantacılar arasındaki kazan kaynamaya başladı. Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu’nun Başkanı Ethem Aykut Yenice'nin açıklamalarının yersiz olduğunu öne süren Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu yönetim ve denetim kurulu üyeleri ortak bir bildiri yayınladılar. 81 ilde faaliyet gösteren 104 Lokantacı Kebapçı Köfteci Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odalarının çatı kuruluşu olan Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu’nun Başkanı Ethem Aykut Yenice'nin, kendisine yakın olan odalara tutum ve davranışlarında farklılıklar gösterdiği belirtilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Bu durum teşkilatımız içerisindeki diğer odalar tarafından rahatsız edici bir hal almıştır. Kendisine taraf olmayanlara gerek etkinlikler gerekse hizmetler bakımından farklı davranılmaktadır. Ayrıca kendisinin faaliyet ve hizmetlerini eksik ve yetersiz bularak tenkit eden oda başkanlarını hedef haline getirmiş, odasına hizmet aracı kazandırmış başkanına istifa çağrısında bulunması kabul edilir gibi değil. Haksız ithamlar ve doğru olmayan trol haberlerle ve basın aracılığı ile itibarsızlaştırmaya çalışmaya başlamıştır. Bu konuda basına tek bir somut delil dahi sunmadan tamamen soyut ve asılsız iddialar ile algı yaratıp itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Yine yaptığı, tasvip edilmeyen işlere karşı olan mevcut Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini düzmece belgelerle yönetimden düşürmeye teşebbüs etmiştir. Bu hususta Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri tarafından Türkiye Ticaret Bakanlığı nezdinde şikayette bulunulmuştur. Haklılıklarını ispatlayan Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri Ticaret Bakanlığımızın emri ile görevlerine geri dönmüşlerdir. Ethem Aykut Yenice tarafından 09/10/2020 Tarihinde Azınlık Yönetim Kurulu Üyeleri ve usulsüz bir şekilde davet ettiği yedek yönetim kurulu üyeleri ile alınan Olağanüstü Genel Kurulu Kararı iptal olmuştur."

İSTİFASINI İSTEDİLER

"Bu sebeplerden dolayı hakkında açılan birden fazla dava bulunmaktadır. Federasyonumuzun işleyişine engel olmakta, karar defterlerini ve hesap bilançolarını çoğunluk yönetim kurulu üyelerine taleplerine rağmen sunulmamaktadır. Son altı aydır kurum kaos içindedir. Sayesinde kurumumuz, bakanlığımız, üst kuruluşlarımız ve kamuoyumuz nezdinde güvenirliğini yitirmiş ve itibarsızlaşmasına neden olmuştur. Kendisini bu koşullarda ivedilikle istifaya davet ediyoruz."

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Köfteciler Federasyonu Yönetim ve Denetim Kurulu adına yapılan açıklamada imzası bulunan üyeler şöyle:

Başkan Yardımcısı Sayit Karabağlı, Yönetim Kurulu Üyeleri: Nihat Yaman, Atilla Şişman, Subutay Kılıç, Aliosman Karamercan, Hüseyin Şimşek, Federasyon Eğitim Kurulu Başkanı Murat Abak, Federasyon Başdanışmanı Hamit Levent Gürer, Denetim Kurulu Üyeleri: Bahar Bilen ve Mehmet Kaya.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.