Yılmaz Hoca eserleri inceledi

Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Şehrin Ateşi’ sloganı ile düzenlenen Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın üçüncü günü bilim insanları ve sanatçıların çalışmalarını izlemek için Odunpazarı Meydanı’na gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, seramik eserleri inceledi.

Yılmaz Hoca eserleri inceledi
12 Ağustos 2018 Pazar 15:08

Odunpazarı Belediyesi tarafından Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, üçüncü gününü geride bıraktı. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Eskişehirlilerin de yoğun ilgi gösterdiği Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na 10 bilim insanı ve sanatçı katıldı. Sanatçılardan yaptıkları çalışmalar ve seramik pişirim teknikleri ile ilgili bilgi alan vatandaşlar, sanatçıların çalışmalarını ise ilgi ile izledi.

BÜYÜKERŞEN ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Bilim insanları ve sanatçıların çalışmalarını yerinde incelemek için Odunpazarı Meydanı’na gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bilim insanları ve sanatçılarla bir araya geldi. Eserler hakkında bilgi alan Büyükerşen, Sorkun Çömlekçilerinin bulunduğu standı da ziyaret ederek, çömlekçilerle sohbet etti. Çalıştaya katılan bilim insanları ve sanatçılarla fotoğraf çektiren Büyükerşen, çalıştay alanında yer alan çocuklarla da bir araya geldi.

SORKUN ÇÖMLEKÇİLERİ YOĞUN İLGİ

Çalıştayda yer alan Sorkun Çömlekçileri de yoğun ilgi gördü. Çalıştayı izleyemeye gelen vatadandaşlara çömlekler ile bilgi veren Sorkun Çömlekçileri, çömleklerin nasıl yapıldığını vatandaşlara gösterdi. Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda, Sorkun Çömlekçilerinin de yer alması ile Odunpazarı Belediyesi sanatı, bilimi ve geleneği bir araya getirmiş oldu.

SAGAR PİŞİRİM TEKNİĞİ UYGUNLANDI

Gün sonunda Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na katılan bilim insanları ve sanatçılar, gün boyu yaptıkları eserleri Odunpazarı Meydanı’nda bulunan fırınlarda Sagar Pişirim Tekniğini kullanarak pişirdi. Bilim insanları ve sanatçıların fırınlardaki çalışmalarını izleyen vatandaşlar, toprakla ateşin dansından adeta büyülendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.