YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞACAK

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında şehir merkezinden geçen Porsuk Çayı çevresini kapsayan Porsuk-1 ve 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi görüşüldü.

YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞACAK
20 Haziran 2019 Perşembe 19:48

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen mecliste görüşülen ve oy birliğiyle yapılmasına karar verilen Porsuk-1 ve 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükerşen yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını ifade ederek, “Projenin ilk etabı İşbankasının oradan başlıyor, Salhane Köprüsüne kadar devam ediyor. Projenin ikinci etabı ise Salhane Köprüsünden, Tabakhane Köprüsüne kadar devam etmekte. Buranın planlarını daha önce İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hazırlatmıştık. Kimsenin zarar etmeyeceği bir proje. Güzel alanlar oluşacak.  Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerindeki köprüden başlayıp, Köprübaşı’na kadar olan alanda çok büyük bir yığılma var. Kafeler tıklım tıklım. İhtiyaca cevap vermiyor. İşbankasının oradan başlayıp Aydın Arat Parkı’na kadar iki tarafı Porsuk Bulvarı gibi yapabilirsek halkın bir bölümü oraya gidecek. Buralarda da sosyal alanlar olacak. Şehir merkezindeki yığılmayı önleyeceğiz. Bizim 1999 yılında göreve geldiğimizde ilk projemiz böyleydi ama olmadı. Bazı esnaf arkadaşlarımız bizim kafamıza uymadılar. 20 yıllık bir kayıp oldu” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sevgi Tuncay - 5 yıl önce
Değerli Başkanım,Teknik Üniversite ye hazırlattığınız planı biliyorum ve heya canla bakliyordum. RABBİM yardımcınız olsun çok mükemmel olacağı çok açık