VALİLİK KOLTUĞUNA OTURDULAR

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. Yıl Kutlama” programı kapsamında, öğrenciler Dilayda Sude Zaim ve Yiğit Bakır sırasıyla Valilik koltuğuna oturdu.

VALİLİK KOLTUĞUNA OTURDULAR
22 Nisan 2019 Pazartesi 16:23

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. Yıl Kutlama” programı kapsamında, öğrenciler Dilayda Sude Zaim ve Yiğit Bakır sırasıyla Valilik koltuğuna oturdu.
Program çerçevesinde Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret eden Sami Sipahi Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Dilayda Sude Zaim ve Yiğit Bakır oturdukları Valilik koltuğunda isteklerini dile getirdi. 


Bu günü dünyadaki tüm çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocukları çok sevdiğini anımsatan Vali Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm çocuklara kutlu olmasını diledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın düzenlenecek olan törenlerle büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlanacağını belirten Vali Çakacak, “23 Nisan, millet iradesi üzerinde hiçbir gücün duramayacağının 99 yıl önce haykırıldığı gündür. Bugün, bizlerin de en büyük arzusu ve hayali, millî egemenliğimizin sembolü hâline gelen çocuklarımıza olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. Bugün bizim yer aldığımız makamları gelecekte çocuklarımıza devredeceğiz.” diye konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendilerine hediye eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerini bildiren öğrenciler, 23 Nisan 1920’de Atatürk’ün TBMM’yi açarak egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ve bir milleti yaşatacak ve devamlılığını sağlayacak olan çocuklara armağan ettiğini söyledi. 
Daha sonra sırasıyla makam koltuğuna oturan öğrenciler; Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü telefonla arayarak istek ve taleplerini bildirdi. 


Ziyaretin sonunda öğrencilerin aileleriyle de tanışan Vali Çakacak,  “Ailelerin eğitime olan duyarlılığı ve sahiplenici tavırları, çocuklarımızın başarılı ve iyi bir insan olmasında önemli rol oynamaktadır. Bu başarının tabi ki artarak devam etmesini sağlamak hepimizin görevidir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, eğitimde başarı sadece okulla olmaz. Eğitimde başarı; öğrenci, okul ve ailenin birlikte çalışmasıyla yakalanır. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olursak, birbirimizi seversek ve çocuklarımıza da birbirini sevmeyi, birbirinin hakkına saygı duymayı öğretirsek ülkemiz huzur içinde yaşar.” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ın ve Sami Sipahi Ortaokulu Müdürü Hikmet Tütüncü’nün de hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler Vali Çakacak’a çiçek takdiminde bulundu. Vali Çakacak da günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.